Drama op Ben Bril Memorial! Bokser bestolen en meer... Boks Nieuws
Boks Nieuws

Drama op Ben Bril Memorial! Bokser bestolen en meer...

Drama op Ben Bril Memorial! Bokser bestolen en meer...

Gister vond in Carré de 14é editie plaats van het Ben Bril Memorial. In een goed gevuld, luid aanwezig Carré werd er om twee Benelux titels en de Grand Prix van Amsterdam gestreden.

Algemeen bekend is inmiddels dat het evenement al jaren meer gevuld raakt met kickboksers, dan boksers. De Nederlandse top, die hier zou moeten staan mag er helaas niet vechten en de financiële middelen om er een sterke, uit boksers bestaande line-up neer te zetten is er helaas niet.

Grand Prix van Amsterdam

Zo ook werd gister de Grand Prix van Amsterdam gewonnen door een kickbokser. Na vier harde rondes in de halve finale, en vier harde rondes in de finale werd Raci Bostanci gekroond tot winnaar van het viermanstoernooi. In de finale versloeg hij Arthur Vahanyan overtuigend op punten.

Onder luid ge-coach van Michael Passenier, die onder het publiek voorzag van enige entertainment tijdens de finale wist Bostanci zijn finale te winnen met overtuigende combinaties, powershots en bewees een waar conditiebeest te zijn.

Boksdebuut Jorina Baars

Jorina Baars (Enfusion Kickbokskampioen), maakte deze avond haar debuut in zowel de boksring, als bij het Ben Bril Memorial. De verwachtingen waren hooggespannen rondom deze partij en het werd dan ook vuurwerk. Duidelijk was dat Baars nog moest wennen aan het boksen. Een spinning-elbow, een iets meer kickboks dan bokshouding maar wel een keihard strijdende Baars had het lastig tegen de Amsterdamse Sarah Koops.

Koops, die duidelijk meer de bokser van de twee was wist zich goed in de partij te knokken, en leek puur boks-technisch de winnaar van de partij te worden maar moest genoegen nemen met een majority-draw. De meningen in het publiek waren hierover verdeeld, beide dames leken wel tevreden met de uitslag.

Kanters bestolen van overwinning

Dan Gino Kanters, onder leiding van Peter Gebbink en Dick vrij vocht hij zijn partij tegen de Marokkaanse-Belg Mohamed El Achi. Een partij bestaande uit tien rondes van drie minuten waarin El Achi zich op ongelooflijke wijze staande hield tegen het geweld van Kanters. Kanters kwam veelal scherp door met harde, snelle combinaties richting het hoofd en lichaam en raakte de Belg daarbij meermaals goed, deze gaf echter geen krimp.

Tien rondes lang domineerde Kanters de partij en geen vuiltje leek daar aan de lucht. Het jurybesluit om de partij te eindigen in een draw was voor vele redenen tot ongeloof. Ook Kanters reageerde zichtbaar geïrriteerd en gaf aan niet meer te willen vechten voor het Ben Bril Memorial.

Verfrissing boksbond

Het lijkt er duidelijk op dat de boksbond op jury gebied toe is aan vernieuwing. Een aantal zichtbare, dubieuze split-decisions, onbegrijpelijke puntentellingen en opvallende discussies naast de ring toonde dat er tijd is voor vernieuwing. Ook een aantal referee beslissingen waren onbegrijpelijk, waar meermaals een acht-tellen moest gegeven worden werd het weggezet als een slip en mocht de partij gewoon doorgaan.

Het Ben Bril Memorial, een boksgala met ongelooflijke potentie, verliest zijn waarde door onbegrijpelijke beslissingen, uitslagen en kan bij voortzetting van het evenement op deze wijze niet meer serieus genomen worden. Het is duidelijk tijd voor evaluatie over hoe het evenement volgend jaar, bij het nu al veel besproken 15é jaar een betere invulling kan gaan krijgen qua zowel het niveau van de boksers, als het niveau van de jurering.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws