Wilder maakt boksrentree: 'Fury vervangen als wereldkampioen' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Wilder maakt boksrentree: 'Fury vervangen als wereldkampioen'

Wilder maakt boksrentree: 'Fury vervangen als wereldkampioen'

Deontay Wilder keert dit jaar terug naar de ring in een poging om de WBC-zwaargewicht titel terug te winnen. De vijfjarige regeerperiode van de Amerikaan als WBC-koning werd in 2020 beëindigd door Tyson Fury, die hem vorig jaar oktober in de voorlaatste ronde van hun trilogie gevecht vernietigde.

Wilder heeft geen voet meer in de ring gezet sinds zijn tweede opeenvolgende verlies uit de handen van de Brit, maar WBC-president Mauricio Sulaiman verwacht dat dat snel zal veranderen. Het hoofd van de Mexicaanse boksorganisatie zei tegen Sky Sports: ,,Hij doet het rustig aan. Hij weegt zijn plannen voor de toekomst af."

,,Deontay had een erg druk bewind als kampioen, twee knock-out nederlagen tegen Fury, moeilijk, maar hij is volwassen geworden en het gaat heel goed met hem. Hij heeft het naar zijn zin met zijn vrouw, hij geniet van het leven, maar ik weet zeker dat hij terug zal komen. Hij is een geweldige vechter en een geweldig persoon. Ik weet zeker dat hij dit jaar zal vechten", zegt Sulaiman.

Tyson Fury vervangen

Voormalige vijand Fury wil Wilder zien terugkeren naar de ring en vechten voor de WBC-titel zodra hij die vacant heeft gesteld. Fury kondigde afgelopen weekend aan na met pensioen te gaan nadat hij Dillian Whyte KO sloeg..

Hij vertelde Behind The Gloves: ,,Ik zou Deontay Wilder graag weer zien vechten tegen wie dan ook. Ik weet niet hoe want hij heeft drie gevechten op rij verloren en nog steeds nummer 1 gerangschikte. Maar dat is aan de WBC."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws