Boksicoon Tyson Fury's coach onthult reden pensionering kampioen Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksicoon Tyson Fury's coach onthult reden pensionering kampioen

Boksicoon Tyson Fury's coach onthult reden pensionering kampioen

Tyson Fury ging met pensioen omdat hij 'de politiek zat' is in het maken van grote gevechten zoals tegen Anthony Joshua, beweert zijn trainer SugarHill Steward.

De Britse bokskoning, 33, bevestigde zijn pensionering in de ring na het verslaan van Dillian Whyte vorige maand. Fury stelt dat hij alles heeft bereikt wat er te winnen valt in de sport, ondanks sommigen beweren dat hij Anthony Joshua en Oleksandr Usyk moet verslaan.

Mentaal zwaar

Het was de bedoeling dat Fury het vorig jaar tegen Joshua zou opnemen, maar het gevecht ging niet door en Fury zou de constante teleurstellingen beu zijn. Zijn trainer Steward zegt dat het mentaal belastend is voor de wereldkampioen zwaargewicht om door gevechtsonderhandelingen te gaan. En dat de gevechten daarna niet doorgaan.

,,Ik ben blij dat hij met pensioen is, want dat is wat hij wil", zegt Stewart. ,,Deze dingen gebeuren met veel vechters over de hele wereld. Je zou niet verwachten dat het op dit grote podium zou gebeuren, maar het gebeurt wel en het is iets waar vechters mee te maken hebben."

Fury is vastbesloten om door te gaan met trainen en heeft onlangs een nachtelijke training gefilmd om te laten zien dat hij in vorm blijft.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws