Billy Joe Saunders stelt WBO-titel zeker met dominante winst op Martin Murray (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Billy Joe Saunders stelt WBO-titel zeker met dominante winst op Martin Murray (video)

Billy Joe Saunders stelt WBO-titel zeker met dominante winst op Martin Murray (video)

Billy Joe Saunders overtrof Martin Murray om de WBO super-middengewicht titel te behouden. De strijd in de SSE Arena, Wembley in London werd grotendeels gedomineerd door Saunders.

De regerend kampioen Saunders nam de controle vanaf het begin van het gevecht. Murray werd gedwongen verdedigend te boksen. Saunders zag dit als een uitnodiging om Murray in te sluiten en vuurde snelle combinaties af. Murray had hier geen direct antwoordt op.

Slim boksen

Dit was het beeld van de hele wedstrijd een aanvallende Saunders en Murray die poogde daar een antwoord op te vinden. Saunders manoeuvreerde te slim, koos zijn aanvalshoeken en sloeg iedere keer effectief toe.

Saunders won 120-109 voor twee van de juryleden, 118-110 voor de derde. Toch was hij gefrustreerd door zijn eigen optreden. ,,Het is net als boksen op een begraafplaats", zei Saunders na afloop. "Ik heb geprobeerd een ritme op te bouwen, maar Murray is nog steeds een oude vos.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws