Tips om de studenten in je dojo beter te motiveren Nieuws
Nieuws

Tips om de studenten in je dojo beter te motiveren

Tips om de studenten in je dojo beter te motiveren

Ben jij de eigenaar van een dojo in vechtsport? Dan doe je er vast en zeker alles aan om je het onderste uit de kan te halen als we het hebben over je studenten. Motivatie is een belangrijk component hiervan. In deze blog vind je wat handige tips waarmee je je studenten op dit vlak beter te hulp schiet.

Houd een toernooi

De eerste tip die we je mee willen geven is om een toernooi te houden. Een toernooi is de ideale manier om wat extra adrenaline op te wekken bij je studenten, want ineens wordt alles een stuk serieuzer vergeleken met een normale spar sessie. Hierdoor kunnen ze ook wat concreter naar iets toewerken. Maak het toernooi belonend door bijvoorbeeld via boccale.nl een mooie trofee uit te reiken aan de winnaar. Zo wordt iedereen in je dojo op en top gemotiveerd!

Geef doelen aan je studenten

Een ander iets dat ongelofelijk goed werkt om je studenten te motiveren, is het geven van duidelijke doelen. Het is vergelijkbaar met het instellen van een GPS; je weet waar je heen wilt en het helpt je om op koers te blijven. Start met kleine, haalbare doelen voor de korte termijn. Dit kan iets zijn als het verbeteren van een bepaalde techniek binnen een week, of het kunnen uitvoeren van een nieuwe oefening na een maand.

Maak leren leuk

Leren hoeft echt niet saai te zijn, integendeel! Het is eigenlijk een kans om creativiteit in je dojo te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van spelvormen in je trainingen. Spelenderwijs leren is een krachtige methode, vooral bij jongere studenten, maar verrassend genoeg ook bij de oudere garde. Door spelvormen te integreren, zoals een judospel waarbij balans het hoofdthema is, of een spar wedstrijdje met specifieke regels die een bepaalde techniek benadrukken, blijft de training niet alleen leuk, maar ook educatief.

Wees een rolmodel

Als leraar of coach ben jij de spil waar alles in de dojo om draait. Waarom dit zo is? `Iedere student kijkt naar je op! Dan hebben we het niet alleen voor instructies, maar ook voor inspiratie en leiding. Maar wat betekent dit? Hoe jij je gedraagt, hoe jij traint en zelfs hoe jij met uitdagingen omgaat, heeft een diepe impact op jouw studenten. Zie dit daarom als de ideale kans om niet alleen een expert in de sport te zijn, maar ook een mentor in andere levensaspecten te worden voor je studenten.

Vier prestaties

Vier tot slot elke prestatie alsof het een kampioenschap is. Het is essentieel om in de dojo een omgeving te creëren waar successen worden gevierd en gewaardeerd. Dit gaat niet alleen over het behalen van zwarte banden of het winnen van toernooien. Het gaat ook over persoonlijke overwinningen, zoals het overwinnen van een technische uitdaging, het verbeteren van de conditie, of het onder de knie krijgen van een nieuwe worp. Deze momenten verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws