Jake Paul vs Mike Tyson regels definitief aangepast: 'bloedserieus gevecht' Nieuws
Nieuws

Jake Paul vs Mike Tyson regels definitief aangepast: 'bloedserieus gevecht'

Jake Paul vs Mike Tyson regels definitief aangepast: 'bloedserieus gevecht'

Jake Paul en voormalig zwaargewicht kampioen Mike Tyson zullen een echt prof boksgevecht aangaan op 20 juli. Het resultaat zal tellen voor hun professionele bokscarrière. De Texas Department of Licensing and Regulations heeft het gevecht officieel gesanctioneerd.

Het gevecht zal bestaan uit acht ronden van twee minuten per ronde. De boksers zullen 14oz handschoenen dragen. Dit werd vandaag bekendgemaakt door beide vechters en hun teams.

De aankondiging van het gevecht zorgde voor veel vragen, gezien het enorme leeftijdsverschil tussen de twee boksers. Tyson is inmiddels 57 jaar oud en heeft zijn laatste professionele overwinning al in februari 2003 behaald.

Op 20 juli zal Tyson 58 jaar oud zijn terwijl Paul dan 27 jaar is. Dit leeftijdsverschil van 31 jaar is ongekend in de geschiedenis van het professioneel boksen. Het verbreekt het vorige record van 24 jaar dat bestond tussen Archie Moore (49) en Mike DiBiase (25) in 1963.

Wat kunnen we verwachten?

Hoewel Tyson officieel gestopt is met professioneel boksen op 38-jarige leeftijd had hij in 2020 nog wel een oefen-wedstrijd van acht ronden tegen Roy Jones Jr. Deze wedstrijd die eindigde in een gelijkspel telde echter niet mee voor zijn professionele record.

Paul begon zijn opmars in de vechtsportwereld met een knock-out overwinning op voormalig NBA-speler Nate Robinson die als voorprogramma diende voor de oefen-wedstrijd van Tyson vs. Jones. Sindsdien heeft Paul 9-1, 6 KOs zich gevestigd als een belangrijke speler in grote boksevenementen. Hij behaalde overwinningen op voormalig UFC-sterren Tyron Woodley, Ben Askren, Anderson Silva en Nate Diaz.

Na een nederlaag op punten tegen Tommy Fury in 2023 richtte Paul zich tijdelijk op boksers met meer ervaring. Dit deed hij met het doel om een ranking te krijgen bij een erkende boksorganisatie en uiteindelijk te vechten voor een wereldtitel. Hij volgde de traditionele boksroute met twee knock-out overwinningen op Andre August en Ryan Bourland, alvorens hij zich weer stortte op het gevecht tegen Tyson.

Netflix duikt in de vechtsport

De wedstrijd tussen Paul en Tyson markeert Netflix's eerste stap in de vechtsportwereld en hun derde live sportevenement in totaal. Om een ​​recordaantal kijkers te trekken, is de langverwachte rematch tussen Katie Taylor en Amanda Serrano toegevoegd als co-main event.

De twee vrouwen boksten eerder in 2022 tegen elkaar, waarbij Taylor nipt won op punten in Madison Square Garden. Dit gevecht was een groot succes en droeg bij aan de huidige bloeiperiode van het vrouwenboksen.

Zal de YouTube-ster de legende verslaan?

De hype rondom het gevecht tussen Paul en Tyson is enorm. Kan de jonge en onervaren Paul de legendarische Tyson verslaan? Of zal de ervaring en het boksvermogen van Tyson te veel blijken te zijn? We gaan het zien op 20 juli!

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws