'Kickboksers sterven vaker dan UFC-vechters!' vechtbaas spreekt Nieuws
Nieuws

'Kickboksers sterven vaker dan UFC-vechters!' vechtbaas spreekt

'Kickboksers sterven vaker dan UFC-vechters!' vechtbaas spreekt

Dana White, de CEO van UFC, heeft de aandacht gevestigd op de veiligheidsmaatregelen binnen de UFC door de sterftecijfers van boksen Kickboksen en MMA te vergelijken.

Hij benadrukt hoe deze protocollen de UFC onderscheiden van andere vechtssport organisaties. Historisch gezien heeft boksen sinds 1884 meer dan 500 levens geëist door ring gerelateerde verwondingen.

In schril contrast hiermee staan de afgelopen 30 jaar van MMA, waarbij binnen de gereguleerde gevechten, inclusief die onder de vlag van UFC, 20 sterfgevallen zijn geregistreerd en nog eens negen in ongereguleerde gevechten.

De UFC's toewijding aan gezondheid en veiligheid

White heeft benadrukt dat de UFC substantiële investeringen doet in medische voorzieningen en dat vechters uitgebreide gezondheidsonderzoeken ondergaan voordat zij de ring betreden. Dankzij deze aanpak zijn er in de afgelopen 30 jaar van UFC waarin in de bokswereld gemiddeld vier tot vijf vechters per jaar overlijden geen meldingen geweest van ernstige verwondingen of sterfgevallen.

"Het is een harde, meedogenloze sport. In de dertig jaar dat ik aan de UFC deelneem, is er nog nooit sprake geweest van een sterfgeval of ernstig letsel. Gemiddeld sterven er vier tot vijf boksers per jaar, ook het kickboksen sterftecijfer is hoger. Omdat we het geld uitgeven", zegt White. "We besteden er geld aan om ervoor te zorgen dat er twee gezonde atleten naar binnen gaan, om ervoor te zorgen dat de juiste medische zorg aanwezig is, en daarna."

Preventieve maatregelen en medisch toezicht

De UFC spant zich in om ervoor te zorgen dat twee gezonde atleten de ring betreden, met de juiste medische aandacht tijdens en na de gevechten. Dana White benadrukt dat zelfs als een vechter medisch is goedgekeurd na een gevecht de UFC erop staat dat deze alsnog naar het ziekenhuis gaat voor volledige controles, wat aantoont hoeveel er wordt geïnvesteerd in medische zorg.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws