Tiga Satria Fighting Academy - Vechtsport Info
Home / Zuid-Holland / Tiga Satria Fighting Academy

Tiga Satria Fighting Academy

Tiga Satria Fighting Academy - een Indonesisch vechtsysteemTiga Satria Fighting Academy – een Indonesisch vechtsysteem
Wij zijn de Tiga Satria Fighting Academy en wij beoefenen een bijzondere en minder bekende vechtsport, te weten Bukti Negara, of met een mond vol: Pukulan Pentjak Silat Bukti Negara – The Unified Art.
Onze stijl is puur gericht op effectieve zelfverdediging. Hoewel we een link hebben met de Indonesische/Indische traditie en cultuur staan we met onze voeten stevig in het hier en nu. Dit betekent dat de stijl ontdaan is van veel franje en sierlijke bewegingen en zich richt op het werkend maken van aloude technieken in de moderne tijd.
Aspecten als ‘functional fitness, grondgevecht, scenariotraining en het trainen van body mechanics’ worden getraind. Daarnaast ook traditionele aspecten als ‘vormen’ en diepgaande basics van stoot- en traptechnieken.
De stijl is opgezet als een systeem. Dat wil zeggen dat het een samenhangend geheel aan elementen is. De warming-up, basisvormen en toepassingen zijn allemaal verbonden met elkaar. We leggen het vaak uit als ‘Lego’ waarbij de beoefenaar vanaf les 1 aan de slag kan met een aantal vaste en willekeurig te combineren bouwblokken. De beoefenaar leert dan ook geen vaste toepassingen maar principes waarmee hij/zij zelf een toepassing kan samenstellen.
Je traint hiermee je lichaam, maar leert ook op een ‘slimme manier vechten’.
Slim voetenwerk is daarbij essentieel en een onderscheidend aspect van onze stijl.
Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op voor 2 gratis proeflessen via:
Website internationaal: www.pdtbuktinegara.com
Locatie:
Dojo Hashi
Beverwaardseweg 500
3077 GH Rotterdam (Oud-ijsselmonde / Beverwaard)

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page