Andy Hug Kyokushinkaikan K1 Vechtsport Legendes
Vechtsport Legendes

Andy Hug Kyokushinkaikan K1

Andy Hug Kyokushinkaikan K1
Andy Hug Kyokushinkaikan K1

Van voetbal naar Karate

Opgegroeid in Wohlen, Aargau, Hug was een fervent voetballer in zijn jeugd, maar gaf de sport om Kyokushin karate waarin hij begon te oefenen op tien jaar voort te zetten. Het begin van zijn full contact karate carrière in de 80 kg / 176 lb middengewicht afdeling, stond hij aan bekendheid in de late jaren 1970 en vroege jaren 1980 door het winnen van een groot aantal regionale toernooien in Europa en de overgang naar zwaargewicht in 1984. In datzelfde jaar nam hij in de Kyokushin World Open, het meest prestigieuze wedstrijd knock-down karate's, voor de eerste keer en maakte het aan de vierde ronde, waar hij werd uitgeschakeld door Shokei Matsui. Terugkerend naar Europa, won hij zijn eerste grote titel in de vorm van de 3e EK in 1985 voor het invoeren van World Open opnieuw in 1987. Hij werd de eerste niet-Japanse vechter om het te maken naar de finale van de wedstrijd, maar verloor opnieuw naar Shokei Matsui. Een ander EK overwinning zou volgen in 1989 en hij vocht in zijn derde en laatste World Open in 1991, het verliezen van een controversiële vechtpartij te Francisco Filho in de derde ronde.

Populaire vechter in Japan

Na uitgegroeid tot een populaire vechter in Japan als gevolg van zijn technische diversiteit, spectaculaire esthetiek, tactiek en kracht, Andy Hug de overstap gemaakt van Kyokushinkaikan tot Seidokaikan in 1992, de voltooiing van de stap van het zijn een amateur aan het worden een professionele vechter en ster in Japan. Na het winnen van de 1992 Seidokaikan Karate World Cup, Taiei Kin te verslaan in de finale, en afwerking als runner-up van Masaaki Satake in de editie 1993 Hug vervolgens overgestapt naar K-1 kickboksen, het scoren van een eerste ronde knock-out van Ryuji Murakami in zijn professionele debuut op K-1 Andy's Glove in november 1993.

Toernooi favoriet

Na een break-out overwinning op K-1 Grand Prix '93 Kampioen Branko Cikatić in maart 1994 Hug ging de K-1 Grand Prix '94 een maand later als één van het toernooi favorieten, maar werd verstoord door Patrick Smith via eerste ronde stilstand in de kwartfinales. Onverschrokken Hug bleef zijn vaardigheden voor het kickboksen ring te verbeteren en kaatste door het winnen van de Universele Kickboxing Federation (UKF) World Super Heavyweight Championship in december 1994, toen hij knock-out Rob van Esdonk. Hij leed een andere tegenslag op de K-1 Grand Prix '95 kwalificatieronde, toen hij werd gestopt door Mike Bernardo, maar dat hij zijn wraak zou het volgende jaar op de K-1 Grand Prix '96, toen hij het toernooi gewonnen door het beëindigen van Bernardo met de "Hug Tornado" in de finale. Hij bleef een van de top kanshebbers K-1 in de volgende jaren, het bereiken van de finale van de K-1 World Grand Prix nog twee keer (in 1997 en 1998) en steeds een drie keer wereldkampioen door het nemen van de WMTC en WKA titels onder Muay Thai regels.

Hij werd gediagnosticeerd met acute leukemie op 17 augustus 2000. Op 23 augustus, viel hij in een coma en zijn ziekte werd openbaar gemaakt. Tweeëntwintig uur later, Hug overleed na ademhalingsproblemen als gevolg van meervoudig orgaanfalen. Hij was vijfendertig jaar oud.

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws