DIM MAK BOND EUROPE Vechtsport Bonden
Vechtsport Bonden

DIM MAK BOND EUROPE

DIM MAK BOND EUROPE

DIM MAK EUROPEIndividuele scholen maar ook vechtsporters zelf kunnen zich aansluiten bij de Dim Mak Europe Bond.

Individuele scholen maar ook vechtsporters zelf kunnen zich aansluiten bij de Dim Mak Europe Bond. Het doel van Dim Mak Europe is om de vechtsporters (Martial Arts beoefenaars) naar een hoger niveau te tillen binnen hun eigen vechtstijl of krijgskunst. Wij doen dit door middel van het gebruik van Kyusho Jitsu, Dim Mak en Qi Gong.

VECHTSPORT

De term vechtsport verwijst naar alle verschillende opleidingssystemen voor gevechten die zijn geregeld of georganiseerd. Over het algemeen zijn deze verschillende systemen of stijlen allemaal ontworpen voor een doel: fysiek verslaan van tegenstanders en verdedigen tegen bedreigingen. In feite komt het woord 'martial' voort uit de naam Mars, die de Romeinse god van de oorlog was.

Zo onderschreef elke beschaving een versie van vechtsporten. Toch denken de meeste mensen aan Azië als ze de term vechtsporten horen. Daarnaast bloeide het 600 VC-handelsverkeer tussen India en China rond het jaar. Er wordt aangenomen dat tijdens deze tijd informatie over de Indiase vechtsporten werd overgegeven aan de Chinesen en Vica versa.

Volgens de legende vergemakkelijkt een Indiase monnik genaamd Bodhidharma de overdracht van Chan (China) of Zen (Japan) naar China toen hij naar Zuid-China verhuisde. Zijn leringen leken veel aan vechtsportfilosofieën zoals nederigheid en zelfbeheersing die zelfs vandaag nog doorgaan. In feite hebben sommigen Bodhidharma gecrediteerd met de inleiding van Shaolin-vechtsporten, alhoewel deze bewering door veel mensen is gediscrediteerd.

SOORTEN VECHTSPORTEN

Over het algemeen kunnen vechtsporten worden verdeeld in vijf verschillende categorieën: Stand-up of opvallende stijlen, grappling stijlen, lage impact stijlen, wapens gebaseerde stijlen en MMA (Een hybride vechtsport stijl). Daarnaast heeft de opkomst van MMA in de afgelopen jaren een behoorlijke mix van stijlen veroorzaakt, tot het punt dat veel dojos niet vrijwel hetzelfde lijken als zij vroeger.

WAAR IS DIM MAK TOEPASBAAR?

Dim mak is in elke krijgskunstdiscipline zoals bijvoorbeeld Jiu Jitsu, Aikido, Hapkido, Karate, Kickboksen enzovoort toepasbaar. Dim Mak Europe streeft ernaar om de kennis van Dim Mak op de vechtsport beoefenaar (ongeacht welke krijgskunst) naar een hoger niveau te brengen.

WAAROM DIM MAK EUROPE?

Om de belangen te vertegenwoordigen van de beoefenaars van Dim Mak, en de aangesloten scholen met hun eigen krijgskunst, is Dim Mak Europe is opgericht. Naast het promoten van de martial artsdisciplines Dim Mak, Kyusho Jitsu en Qi Gong en het verder uitbouwen en ontwikkelen hiervan. Streeft Dim Mak Europe er ook naar om kwalitatief goede Dim Mak instructeurs te instrueren met het doel de kennis te verspreiden , en zich te verbeteren. Dim Mak Europe verzorgt met regelmatige fasen een uitgebalanceerd lesprogramma, en is ook verantwoordelijk voor de examens in het Kyu, Dangraden Qi Gong.

Omdat we openstaan ​​voor alle krijgskunsten en in een ongedwongen plezierige manier met elkaar willen trainen, krijgen de aangesloten en erkende scholen begeleiding in het Dim Mak. Het verspreiden van Dim Mak is ook zeker de bedoeling en dat men van elkaar leert.

Voor meer informatie bezoek onze site: https://dimmakeurope.eu

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws