Home / Utrecht / Escrima Concepts Utrecht Filippijnse vechtkunst

Escrima Concepts Utrecht Filippijnse vechtkunst

Escrima Concepts Utrecht

Escrima Concepts Utrecht, Escrima is van oorsprong een Filippijnse vechtkunst. Het is een zogenaamde ‘weapon based’ vechtsport. Escrima leert je  om je tegenstander zo efficiënt mogelijk uit te schakelen. Een misverstand is dat escrima alleen om slag- en steekwapens draait. Het ongewapende gevecht maakt juist een belangrijk en niet los te zien onderdeel uit van het escrima. Dit maakt escrima  ontzettend compleet en effectief. Escrima is een compromisloos zelfverdedigingsysteem dat relatief eenvoudig te leren is.

Escrima Concepts Utrecht is van oorsprong een Filippijnse vechtkunst.

De vier levels van Escrima

Escrima Concepts bestaat uit vier levels: basic-level, advanced-level, instructor-level en een expert-level. In het basic-level leert men de basisbeginselen van escrima. Hier maakt men kennis met de concepten, technieken en de basisbewegingen. In het advanced-level leert men de geavanceerde bewegingen te gebruiken. Hier wordt druk en kracht toegepast en wordt het arsenaal wapens en technieken uitgebreid.

Instructor-level

In de instructor-level gaat het niet alleen om bewegingen, maar ook strategie en leert men de diepere betekenis van de concepten te gebruiken. In deze fase maakt men kennis met de ‘bladed weapons’ als mes en machete. In het expert-level leert met om te gaan met onder andere de palmstick en de staff. In dit level maakt men zich het Escrima Concepts eigen. Strategie en theorie komen samen in de diverse wapens en het ongewapende gevecht. Je bent een expert op het gebied van zelfverdediging.

De training is elke zaterdagochtend van 9.30 – 10.30 uur in Podium Oost aan dd Oudwijkerdwarsstraat in Utrecht.

Kijk voor meer informatie over deze fascinerende vechtsport op www.escrima.nu of meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking via info@escrima.nu.

Film impressie

 

Bekijk ook

Ving Tsun onderscheidt zich van andere gevechtskunsten door haar logica en eenvoud

VING TSUN KUNG FU HOLLAND

Wat is Ving Tsun; Logica en eenvoud Ving Tsun onderscheidt zich van andere gevechtskunsten door ...

Kemposchool Bushido Utrecht

In 1980 is de Shaolin Kempo P.G. school gestart in Utrecht. Na 14 jaar van ...