Home / Regio nieuws Limburg / Interview: Karate talent Luca Piano uit Limburg

Interview: Karate talent Luca Piano uit Limburg

Wie denkt dat er in Limburg geen bevlogen jeugdige karateka s te vinden zijn komt bedrogen uit. Luca Piano van Karate en Thaiboksschool Alken is zo een karateka die opvalt door zijn ontembare inzet en werklust wij gingen met hem in gesprek.

Waarom vind je Karate leuk Luca ? “Omdat ik het een mooie vechtsport vind, waar je goed leert om je te kunnen verdedigen. Ik vind het leuk om kata te leren maar ook aan wedstrijden mee te doen. Ook heb ik een heel leuk team.”

Heb je naast Karate nog andere sporten die je beoefent ? “Nee geen andere sporten alhoewel ik zwemmen erg leuk vind en ook graag doe.”

Welke school ga je en in welke klas zit je ? “Ik zit op Aan de Meule in Sittard in groep 7.”

Hoe ben je er op gekomen om met Karate te beginnen? “Mijn Oma heeft ook Jaren bij Shihan Hub Alken de invoerder van het karate in Limburg en zijn zoon Shihan Roger Alken getraind en zei me dat het ook wel iets voor mij zou zijn en daar heeft ze echt gelijk in gehad ik vind het geweldig .”

Hoelang ben je inmiddels met karate bezig en wat zijn de doelen die je voor ogen hebt? Ik doe inmiddels ruim 3,5 jaar Karate en hoop deze zomer examen te kunnen doen voor mijn 3e kyu bruine band. “

Mijn uiteindelijke doel is natuurlijk mn zwarte band te halen en eventueel hogere dan graden net als mijn leraar Shihan Roger Alken. Ik wil ook aan veel toernooien meedoen , daar leer ik veel van zodat ik in de toekomst meer prijzen kan winnen. “

Bekijk ook

KATIE TAYLOR: ‘Ik laat niets over van Delfine Persoon’

Taylor (L) en Persoon (R) Katie Taylor beschouwt haar rematch met Delfine Persoon als het ...

U BENT GEWAARSCHUWD: Boksen kijken op eigen risico

1000 toeschouwers mochten zaterdagavond een boksshow bijwonen in het Mississippi Coast Convention Center met 11.000 ...

UFC 251 USMAN VS MASVIDAL GEMIST: Kijk hier alle gevechten

Zaterdag op zondagnacht vond op Yas Island in Abu Dhabi UFC 251 Kamaru Usman vs ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page