Vechtsport Eskrima nieuw in Oss Regio Nieuws Brabant
Regio Nieuws Brabant

Vechtsport Eskrima nieuw in Oss

Vechtsport Eskrima nieuw in Oss

Eskrima leren? Dat kan bij Sam Lung in Oss er wordt les gegeven door Patrick Baas!

Vechtsport Eskrima nieuw in Oss

Binnenkort is de vechtsport Eskrima ook in Oss te leren. Patrick Baas van Sam Lung Martial Arts gat als een van de weinigen in de regio les geven in deze vechtsport. Eskrima is een zelfverdediging sport dat oorspronkelijk uit de Filipijnen komt, en daar haar wortels heeft. Deze vechtsport is als jaren populair vooral in Amerika waar Dan Inosanto de sport naar roem hielp door zijn rollen in diverse Bruce Lee films. Nu komt deze vechtsport dus ook naar Brabant.

Eskrima wellicht onbekend maar dat waren karate en judo ooit ook

Dat Eskrima wellicht bij een groot publiek in Nederland nog niet zo bekend is kan kloppen, dit zegt echter niet dat de sport over het hoofd moet worden gezien. Men gebruikt stokken om zichzelf te verdedigen, dat wordt in meer vechtsporten toegepast bijvoorbeeld in het Krav Maga, maar Eskrima heeft de focus puur op deze technieken met de stokken. Je leert dan ook van meet af aan met deze wapens te vechten, daar waar andere vechtsporten vaak zonder wapens wordt aangeleerd. En het gebruik van wapens in een later stadium wordt geïntroduceerd.

28 jaar ervaring in de vechtsport

Patrick Baas is geen onbekend in vechtport land en geeft al meer dan 28 jaar les, echter moest hij wel voor Eskrima in de leer en een examen afleggen, ook Fenno van de Camp en Johnny van Orsouw legde deze met succes af, en zijn nu gediplomeerd instructeur in Eskrima. Ben je benieuwd naar deze vechtsport, en wil je er meer over weten? neem dan contact op met Patrick Baas (Tel: 06 14 63 35 66) of bezoek sportschool Sam Lung, deze is gevestigd aan de Obrechtstraat 17, te Oss.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws