Boksvereniging de Counter bestaat 40 jaar! - Vechtsport Info
Home / Regio nieuws Brabant / Boksvereniging de Counter bestaat 40 jaar!

Boksvereniging de Counter bestaat 40 jaar!

Een gedenkwardig moment dat de zoon van een van de oprichters Johan van de Broek graag onder aandacht brengt. Zo’n jubileum mag niet ongemerkt voorbij gaan. Laten we eerlijk zijn, wie zo lang een sport een warm hart toedraagt, verdient een podium als is het maar voor even. Van harte gefeliciteerd. De Bond wenst de Counter nog vele jaren van succes toe, zegt men altijd.

Vught

De redactie vestigt graag nog een keer de aandacht op een artikel van voorzitter Boris van der Vorst, die op zijn toertocht door Nederland een bezoek bracht aan de Counter in Vught. Hij schreef destijds:

De counter werd opgericht door Reggie Siwaletti. Maar datzelfde jaar nog nam Jo van den Broek samen met Karel Ruttinger het stokje over van Reggie Na een succesvolle bokscarrière als amateur- en professional ging Jo van den Broek in 1978 training geven bij de Counter. De rasechte Bosschenaar, die uit de stal Pierre van Doorenbosch kwam, wilde op eigen benen staan en koos ervoor om te starten in het chiquere Vught, de geboorteplaats van zijn vrouw.

Boksvereniging de Counter bestaat 40 jaar!

Jo legde de basis voor een actieve ploeg wedstrijdsboksers waaronder illustere namen als Andre van den Oetelaar en John Emmen, gerenommeerde A-klassers die later prof werden. Bij zijn boksvereniging organiseerde hij in die jaren ook een aantal mooie boksgala’s.
Zoon Johan verzorgt na het terug treden van Jo, naast een drukke baan, de trainingen samen met Patrick van Vessem, een boomlange marinier. De heren doen dat vier keer per week met veel plezier.

Brabant

De avondgroepen op dinsdag en donderdag bestaan uit een gemêleerd Brabants gezelschap, waarbij jong en oud door elkaar heen loopt. Recreanten, jeugd, dames, maar ook wedstrijdboksers werken zich in de dojo achter het zwembad bijna 2 uur lang flink in het zweet tijdens een gevarieerde training.

Johan van den Broek volgt de ontwikkelingen van de Boksbond via de site en nieuwsbrieven op de voet. Business boksen vindt hij een interessant fenomeen. Voor beide trainers is het van belang om de vereniging goed te positioneren binnen de regio, waar veel concurrentie is van onder meer kickboksscholen.

Recent geeft Johan op vrijdagmiddag Boxing voor kids in twee groepen (6-10 en 10-14) die goed lopen. Patrick neemt op zondagochtend een extra conditietraining voor zijn rekening. De trainers willen graag samenwerken met de Boksbond en ook de vernieuwende concepten rondom Nationale Boksdag, veteranen- en businessboksen oppakken. De jeugddag kwam nog te vroeg.

Men bouwt in Vught aan een nieuwe boks toekomst.

Bron: Hans de Bruin

Bekijk ook

⚠️ Glory verplaatst Verhoeven vs Overeem persconferentie van maandag

De GLORY Collision 3 Rico Verhoeven vs Alistair Overeem persconferentie is verplaatst naar

Dikke bonus! UFC’er Smith SPEKT rekening met winst op Spann

Anthony Smith nam het afgelopen nacht op tegen Ryan Spann

‘Ongelijke strijd!’ Boksreus MEPT armworstel icoon ‘KO’ (video)

De ongelijke strijd verliep zoals voorspelt

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page