Zwaar de pineut! Vechter moet UFC tonnen betalen Nieuws
Nieuws

Zwaar de pineut! Vechter moet UFC tonnen betalen

Zwaar de pineut! Vechter moet UFC tonnen betalen

Mark Hunt, voormalig zwaargewicht vechter is door de Amerikaanse rechtbank in Nevada veroordeeld tot het betalen van meer dan $ 375.000 aan juridische kosten aan de UFC.

De vechter spande een rechtszaak aan tegen de UFC kort na zijn gevecht met Brock Lesnar op UFC 200. Hunt beweerde dat de UFC hem in de kooi zette met een vechter waarvan hij zegt dat de organisatie wist dat hij (Lesnar. red), doping gebruikte.

De rechtszaak werd oorspronkelijk afgewezen in 2019, maar het hof van beroep besloot de zaak in september 2021 te heropenen. Volgens een recent artikel van 'Combat Sports Law' heeft de heeft de opdracht gekregen om de UFC meer dan $ 375k aan juridische kosten te betalen. De vechter lijkt hiermee zwaar de pineut te zijn.

Onverwachte kosten

De UFC probeerde juridische kosten van Hunt terug te vorderen op grond van een clausule in zijn contract met de organisatie. Een dergelijke clausule kan verwoestende gevolgen hebben voor een vechter die tevergeefs de organisatie aanklaagt. Hier door komen vechters zoals Hunt vaak voor onverwachte kosten te staan.

In de recente zaak (Hunt v. Zuffa) had de UFC de overhand op verschillende moties tot afwijzing en een motie voor een kort geding. In de contract clausule wordt opgemerkt dat een 'overheersende partij' de honoraria en kosten van haar advocaten kan verhalen. Wat in dit geval dus ook gebeurt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws