Zwaar de pineut! Vechter moet UFC tonnen betalen
Home / Nieuws / Zwaar de pineut! Vechter moet UFC tonnen betalen

Zwaar de pineut! Vechter moet UFC tonnen betalen

Zwaar de pineut! Vechter Mark Hunt moet UFC tonnen betalen

Mark Hunt, voormalig zwaargewicht vechter is door de Amerikaanse rechtbank in Nevada veroordeeld tot het betalen van meer dan $ 375.000 aan juridische kosten aan de UFC.

De vechter spande een rechtszaak aan tegen de UFC kort na zijn gevecht met Brock Lesnar op UFC 200. Hunt beweerde dat de UFC hem in de kooi zette met een vechter waarvan hij zegt dat de organisatie wist dat hij (Lesnar. red), doping gebruikte.

De rechtszaak werd oorspronkelijk afgewezen in 2019, maar het hof van beroep besloot de zaak in september 2021 te heropenen. Volgens een recent artikel van ‘Combat Sports Law‘ heeft de heeft de opdracht gekregen om de UFC meer dan $ 375k aan juridische kosten te betalen. De vechter lijkt hiermee zwaar de pineut te zijn.

Onverwachte kosten

De UFC probeerde juridische kosten van Hunt terug te vorderen op grond van een clausule in zijn contract met de organisatie. Een dergelijke clausule kan verwoestende gevolgen hebben voor een vechter die tevergeefs de organisatie aanklaagt. Hier door komen vechters zoals Hunt vaak voor onverwachte kosten te staan.

In de recente zaak (Hunt v. Zuffa) had de UFC de overhand op verschillende moties tot afwijzing en een motie voor een kort geding. In de contract clausule wordt opgemerkt dat een ‘overheersende partij’ de honoraria en kosten van haar advocaten kan verhalen. Wat in dit geval dus ook gebeurt.

Bekijk ook

Knokker 'KO' tijdens illegaal gevecht in parkeergarage

Knokker heftig ‘KO’ tijdens illegaal gevecht in parkeergarage (video)

Ongereguleerde straat gevechten tussen anonieme vechters zijn vaak de luis in de pels van de plaatselijke overheden.

'F*cking superheld!' UFC-vechter blijft criminelen vangen

‘F*cking superheld!’ UFC-vechter blijft criminelen vangen (video)

Kevin Holland UFC-weltergewicht, heeft een mogelijke verklaring gegeven voor zijn recente golf van misdaadbestrijding op straat.

'Ik kom voor je!' Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

‘Ik kom voor je!’ Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen heeft nog steeds zijn ogen stevig gericht op een crossover-supergevecht tussen hemzelf en boksster Tyson Fury.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page