Weight Cutting; Extreem Gewichtsverlies Levensgevaarlijk Nieuws
Nieuws

Weight Cutting; Extreem Gewichtsverlies Levensgevaarlijk

Weight Cutting; Extreem Gewichtsverlies Levensgevaarlijk

Weight cutting verlies gewicht maar niet je leven

Wie ooit eens in de ring heeft gestaan heeft te maken gehad met gewicht controle. Elke vechter die strijd in een bepaalde gewichtklasse moet voldoen aan de eisen van die klasse. Overgewicht hoe klein dan ook kan betekenen dat je die avond niet mag vechten. Zo overkwam dit vorig jaar Robin van Roosmalen nog in New York, Robin die een ervaren vechter is (Glory), woog maar liefst 200 gram te zwaar (waar hebben wij het hier over). Belachelijk zou je denken, maar toch koste hem dat het gevecht en een kans op de titel. Om snel nog af te vallen gebruikt men allerlei methodes, in het Engels ook wel bekend als Weight Cutting!

Weight Cutting; Extreem Gewichtsverlies Levensgevaarlijk

Weight cutting wat is het?

Weight cutting impliceert dehydrateren je lichaam.
In korte tijd proberen een groot percentage van hun lichaamsgewicht te verliezen.
Gevaarlijke proces omvat zweten om zich te ontdoen van extra gewicht.
Fighters nemen geen vloeistoffen via de mond.
Gebruiken sauna's en hete baden en kauwen op ijsblokjes om gewichtsverlies te veroorzaken.

Vechtsport is een hype, dus afvallen maar

Wie de real live documentaire serie over Nieky Holzken heeft gevolgd, heeft ook kunnen zien hoe een topvechter zich voorbereid op een wedstrijd. Wij zagen Nieky in actie tijdens zijn voorbereidingen op een gevecht, gezond eten, veel trainen en afvallen. Wij zagen een voorbeeld van extreem snel afvallen, zweetpak, sauna, hete baden, met twintig lagen kleiding onder de dekens. Alles om aar die laatste kilo's (vocht) kwijt te raken. Afgelopen zondag in de tv serie "vechtershart", werd het ook nog eens gedemonstreerd.

Waldemar Toorenstra die in zijn rol als Niek Roest zich voorbereidde op een MMA gevecht. Zijn tegenstander zijn 10 kilo lichter zijn. Dus afvallen maar, alle extremen werden getoond met als gevolg een vechter die uitgeput neerstortte, uitgedroogd en compleet op. De beelden leigen zien dat hij aan een infuus met vocht werd gelegd, bruut verwijderd door zijn trainer, want nee hij mocht geen gram aankomen voor het gevecht.

Fictie of de waarheid

Het bovengenoemde "vechtershart" voorbeeld is fictie maar toch ook weer niet, recentelijk verloor een 2o jarige Schotse Muay Thai vechter zijn leven juist door het "weight cutting". In 2013 MMA vechter Leandro Souza, 32, uit Brazilië, stortte in en overleed aan een beroerte tijdens een gewicht cut na een poging tot 15kg (33lbs) te verliezen in een week. MMA vechter Yang Jian Bing, 21, uit China, ook overleden aan gewicht verlies complicaties in 2015.

Weight Cutting; Extreem Gewichtsverlies Levensgevaarlijk

Waarom is het zo gevaarlijk?

Wat we hebben gezien met de doden in MMA is dat een man in stortte en stierf in de sauna. Hij had een beroerte, die werd gekoppeld aan diuretica. De man die stierf in de sauna had een ​​gevecht op korte termijn - 21 dagen. Hij verloor uiteindelijk een belachelijke hoeveelheid gewicht - 15kg - in het tijdsbestek hij had. Maar wanneer je boven de 10-15% afvalt in korte tijd heb je een potentieel hebben meer risico voor een hartstilstand en je lichaam om compleet te stoppen.

Niet alleen verliest u teveel vocht in korte tijd, maar het verminderd ook natrium en knoeit met je elektrolyten, uw elektrolyten zijn verantwoordelijk voor het samentrekken van de spieren en ervoor zorgen dat alles, met inbegrip van uw hart, blijft kloppen.

Mocht u "weight Cutting" overwegen gecombineerd met het verleggen van uw grenzen, onthoudt dan dat je lichaam niet ontworpen is om deze stress aan te kunnen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws