? | Kung Fu legende Bruce Lee vocht ooit de 1ste MMA wedstrijd Nieuws
Nieuws

? | Kung Fu legende Bruce Lee vocht ooit de 1ste MMA wedstrijd

? | Kung Fu legende Bruce Lee vocht ooit de 1ste MMA wedstrijd

Wie Bruce Lee niet kent mag de Kung Fu geschiedenis boeken induiken, de legendarische vechter is een waar icoon.

Hij stierf in Hongkong, op 20 juli 1973 Lee Yun Fan, beter bekent als Bruce Lee. Met zijn dood kwam er echter geen einde aan zijn roemruchte reputatie als een van de beste vechters ooit. Toch wordt er gezegd dat Lee nooit een echt gevecht voerde, totdat in 2019 beelden opdoken.

De stijl die Lee zelfs bedacht het Jeet Kune Do was een mix van Chinees boksen en andere vechtsporten, door velen zelfs gezien als de voorloper van de Mixed Martial Arts kortweg MMA genoemd. Op de videobeelden zou Lee te zien zijn in een dergelijk MMA gevecht.

MMA uitvinder

Als je je afvraagt waarom ze beschermende kleding dragen, was het destijds de wet in Californië, je kon geen volledige contactmatch hebben zonder beschermende kleding, dus moesten vechters deze dragen. Onthoud, dit is ver voordat iemand enig idee had wat MMA was. Bruce was destijds letterlijk MMA aan het uitvinden.

Wij hebben de video niet op echtheid kunnen onderzoeken, maar de analisten zijn het er over eens. De moves, houding en snelheid moet wel toebehoren aan een van de legendarische vechters ooit, Bruce Lee.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws