VIDEO: Jeugd sparren bij Team Holzken zoals het hoort! Nieuws
Nieuws

VIDEO: Jeugd sparren bij Team Holzken zoals het hoort!

VIDEO: Jeugd sparren bij Team Holzken zoals het hoort!

Afgelopen week namen wij een kijkje bij Team Holzken in Helmond! Waar trainen nog echt trainen is!

Wie kent Team Holzken niet? Naast dat het de thuis basis is van meervoudig kampioen en Glory vechter Nieky Holzken, is het ook een broedplaats voor talent. Afgelopen dinsdag was een van onze redacteuren uitgenodigd om een training bij te wonen, en wij hebben genoten van de sfeer, professionaliteit, en de filosofie van Sjef Weber achter de trainingen. Er heerst een echte familie sfeer en je voelt je er gelijk thuis, maar vergis je niet er wordt keihard getraind.

Touwtje springen als opwarming

Het eerste wat je opvalt als je de gym binnenkomt is de ruime opzet, een grote glazen wand om de vechters te zien trainen, als ouder super om de progressie van je kind te kunnen zien. Wat opvalt is dat men bij Team Holzken de oude waarden van het boksen en kickboksen hoog in het vaandel heeft staan. Zo begint iedereen standaard met "touwtje springen" om warm te worden, in onze ogen toch echt een van de beste manieren om je spieren goed warm te krijgen.

Goede trainers en begeleiding

Er is een team van trainers die naast Sjef Weber zelf de vechters begeleiden en trainen, en die overigens zelf ook hard mee trainen, wat super is om te zien is dat iedereen gelijk behandeld wordt, en er heerst discipline en regels wat heel belangrijk is. Op tijd komen is er daar een van. De wedstrijd vechters en Nieky zelf, zijn ook in de zelfde zaal aan het trainen in de zaal waar de recreanten zich bevinden. Het voordeel hiervan is dat je gelijk kunt zien hoe de gevorderden het doen, daar leer je van. Echter is sparren alleen toegestaan tussen de touwen (ring) en met de juiste bescherming aan, zo ook de hoofdbescherming, iedereen draagt deze zowel de jeugd en volwassenen. Een goede maatregel, want je wilt tenslotte niet geblesseerd naar je werk of school. zie onderstaande video om te zien hoe er getraind wordt!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws