Home / Nieuws / Video: Heeft de UFC wel een toekomst in China?

Video: Heeft de UFC wel een toekomst in China?

Na het testen van de wateren met een trio van evenementen in Macau, maakt de UFC binnenkort haar debuut op het vasteland van China.

Is er wel een toekomst in China? De Amerikaanse UFC is de afgelopen tien jaar gegroeid over de hele wereld, maar China – met 1,4 miljard inwoners (meer dan 18 procent van de wereldbevolking), bleek een moeilijke markt te zijn voor de toonaangevende MMA-promotie ter wereld.

Echter, op 25 november, met de UFC Fight Night 122, en een Anderson Silva (34-8 MMA, 17-4 UFC) vs Kelvin Gastelum (14-3 MMA, 9-3 UFC) headliner, landt de UFC eindelijk in Vasteland van China. Het evenement vindt plaats op de Mercedes-Benz Arena in Shanghai, wordt live uitgezonden op de UFC Fight Pass.

Stap naar China goed voorbereid

“We hebben lange tijd geëvalueerd wat het juiste moment was om de markt te betreden,” vertelde UFC Vice President van Azië-Pacific Kevin Chang aan MMA-junkie. “Dit proces is begonnen, ik bedoel, we zijn in China uit een perspectief voor de afgelopen acht jaar is geweest, dus het is niet iets dat over 1 nacht ijs gebeurde”.

Volgens Chang is het proces begonnen met het vastleggen van media / omroeppartners en het opleiden van de massa’s. Het werkte, maar het begon vrij klein.

“Het begon van een echt loyale en niche, echt,” zei Chang, die bullish blijft op de markt. “Ze wisten dat (de sport). Maar nu is het gegroeid tot iets veel, veel groter. ‘

Dus wat is er voor China en andere Aziatische markten te zeggen?

Chang zei dat de mogelijkheden onbeperk zijn. Echter is er scherpe concurrentie van ONE Championship en het opkomende Japanse RIZIN, die beiden kunnen reken op uitgebreide sturen in hun eigen regio.

Bekijk de video voor meer op die plannen, evenals wat info over het evenement van UFC Fight Night 117 vanavond in Saitama, Japan.

Bekijk ook

4 wereldtitels en record voor Amerikaanse boksster Shields (video)

Claressa Shields de Amerikaanse boks ster pakte gisteravond maar liefst 4 wereldtitels en zet daarmee ...

‘Ik heb je kapot geslagen’: Rivaal McGregor compleet uit zijn dak

Nate Diaz een oude rivaal van UFC-ster Conor McGregor, Nate Diaz, is flink uit zijn ...

Alistair Overeem kan direct aan de slag als bare knuckle bokser

Alistair Overeem kan de ring in bij bare knuckle FC. De blote vuist boks organisatie ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page