VIDEO: Arm uit de kom door MMA gevecht, geen zorgen we zetten hem wel even recht! Nieuws
Nieuws

VIDEO: Arm uit de kom door MMA gevecht, geen zorgen we zetten hem wel even recht!

VIDEO: Arm uit de kom door MMA gevecht, geen zorgen we zetten hem wel even recht!

Georgische MMA kampioen Giorgi Bazanov zal één partij niet snel vergeten

Tijdens een gevecht in China raakte hij dusdanig gewond dat zijn arm uit de kom raakte, niks aan de hand verder dus hup snel naar het ziekenhuis en wij zetten hem even recht. In de meeste gevallen zou dit inderdaad zo zijn maar bij Giorgi had het toch wel even voeten in de aarde. Advies het geluid niet te hard te zetten, en ogen dicht als je liever niet kijkt maar wel luistert.

Arm uit de kom kan voor langdurige klachten zorgen

Als je ooit een ontwrichte schouder hebt gehad, dan weet je dat deze orthopedische ramp meer dan pijnlijk is: het kan je arm laten voelen alsof het uit je lichaam is getrokken. Schouder dislocaties zijn een veel voorkomend probleem op alle leeftijden, maar ongeveer een op de vijf gebeurt bij mannen en vrouwen die 60 of ouder zijn. Het behandelen van een ontwrichte schouder bij een jongere persoon leidt meestal meteen tot de ellende, maar dat is vaak niet het geval bij oudere volwassenen. Het probleem: oudere mannen en vrouwen die deze verwondingen oplopen, hebben ook begeleidende weefselschade die vaak over het hoofd wordt gezien of verkeerd wordt gediagnosticeerd, volgens een studie in het oktobernummer van het Journal of the American Academy of Orthopaedic Surgeons. Dientengevolge kan een eenvoudige ontwrichte schouder uiteindelijk blijvend ongemak en beperkt bewegingsbereik veroorzaken dat jaren aanhoudt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws