Verscherpte regels voor jeugd kickboksen en MMA schokt vechtsportwereld! The Day After! Nieuws
Nieuws

Verscherpte regels voor jeugd kickboksen en MMA schokt vechtsportwereld! The Day After!

Verscherpte regels voor jeugd kickboksen en MMA schokt vechtsportwereld! The Day After!

De Vechtsport Autoriteit deelde gisteren een flinke knockout uit, verscherpte regels voor de jeugd!

Gisteren 8 november kondigde de Vechtsport Autoriteit de eerste regels en maatregelen aan na haar recentelijke lancering. Men veroorzaakte een hele schok binnen de Nederlandse vechtsport wereld, waarvan wij op zijn minst kunnen zeggen, dat deze nogal wat vragen en reacties veroorzaakt heeft. Op onze redactie regende het gisteren emails met vragen, onbegrip, en klachten over de te verwachten regels en maatregelen. Enkele daarvan zullen wij verder in het artikel verduidelijken.

Verscherpte regels voor jeugd kickboksen en MMA schokt vechtsportwereld! The Day After!

De nieuwe regels nog even op een rij

Vanaf 1 januari 2020 is het voor kickboksers, thaiboxers en MMA beoefenaren onder de 18 jaar in Nederland niet langer toegestaan te trappen en stoten naar het hoofd. De Nederlandse Vechtsportautoriteit voert deze maatregel per 1 januari aanstaande gefaseerd in. Per 1 januari 2018 geldt dit verbod voor jongeren onder de 16 jaar en per 1 januari 2019 voor de jongeren onder de 17 jaar. Ook mogen kinderen tot 10 jaar niet meer aan wedstrijden in de ring deelnemen. Regels die bij velen aankwamen als een sloopkogel tegen het hoofd, en waar andere zo iets hadden van, eindelijk veiligheid in de sport.

Zij maken onze sport kapot!

Via diverse kanalen werden er aan belanghebbenden om reacties gevraagd, en kon je gisteren bijna elke TV zender, nieuws website of social media kanaal vinden die er wel iets over te melden hadden. Er werden natuurlijk vragen gesteld aan grote namen uit de vechtsport, het merendeel hiervan was "voor" de nieuwe maatregelen. Maar ook was te horen dat de sport "kapot" gemaakt zou worden door de regels. Maar is dat ook zo? Het leek het ons goed de meest voorkomende vragen en klachten die wij binnen kregen eens op een rij te zetten.

Vragen:
- Komt de Vechtsport Autoriteit nu elke week langs om te controleren?
- Hoe vertel ik dit mijn kind? Die wacht al een tijd om de ring in te mogen, en nu wordt dat nog langer!
- Hoe zit het dan bij boksen, en andere full-contact vechtsporten?
- Mag mijn kind wel in het buitenland vechten? En als hij daar knockout gaat wat dan?
- Komen er boetes?
- Mijn zoon is acht en heeft al twee titels, mag hij deze nu twee jaar niet verdedigen?
- Hoe gaan de bonden hiermee om?

Klachten:
- Onze sport wordt kapot gemaakt!
- Wij kunnen de aansluiting met het buitenland wel vergeten!
- Ik ga hier veel geld door verliezen, want wie compenseert mijn verlies doordat ik mijn gala's wel kan cancellen?
- De talenten zullen het land uitgaan en elders gaan vechten
- Hoe kun je nu nog verwachten dat onze vechters winnen, als zij trappen en stoten niet hebben leren incasseren?

Reacties te over

Zoals gezegd was onze mailbox aardig vol met allerlei reacties waarvan wij er enkele onderstaand weergeven.

"ik maak mij zorgen, zo gaat onze sport er aan! Dat word nog wat.. geen wedstrijden meer tot 18 jaar... hoe moet je kickboksen beoefenen zonder boksen op het hoofd? Leer de rest dat maar eens af... dat zit al zo in het systeem gebakken dat je de ene na de andere diskwalificatie aan de kont krijgt... dit kost 1 generatie vechters! Snap het best hoor... ze hadden het naar 14 jaar moeten brengen. 18 jaar is ronduit idioot... hiermee brengen ze kickboksen schade toe".

"Wat zit iedereen nu te zeuren? Wees blij dat er regels komen, wat als je kind nu wel letsel oploopt? Ga je dan nog steeds zeggen het was goed dat hij een trap naar het hoofd kreeg"? Want achter een rolstoel lopen, waar je kind in zit is natuurlijk je doel als je deze aan vechtsport laat doen".

"Ja lekker dan, ze vragen top trainers wat die van de regels vinden, natuurlijk zijn die voor. Hun vechters zijn wereldwijd te zien, en verdienen bakken met geld, voor ons als lokale trainers van kleine sportscholen is dat wel anders". Wij verliezen hier geld door omdat onze gala's onder druk komen te staan", dank je wel Vechtsport Autoriteit" voor het kapot maken van de sport". "ik wijk wel uit naar het buitenland net over de grens dan maar zo en daar gala's organiseren".

"Hoera chapeau voor de Vechtsport Autoriteit, eindelijk gebeurt er eens wat, goede zaak die regels voor de jeugd, had veel eerder gemoeten"

Hoe nu verder?

De regels die zijn gesteld en worden ingevoerd zullen worden gehandhaaft, daar is geen ontkomen meer aan, of je het er nu mee eens bent of niet. Ervaring leert dat daar waar een "Autoriteit" wordt ingesteld daar een achterliggende reden voor is, meestal goed onderbouwd, en dat er dan regels komen. Echter is er voor alles iets te zeggen maar staat veiligheid bovenaan, of zou dat moeten staan. Er zal nog veel veranderen, en mensen zullen met vragen blijven rondlopen. Tegen deze zouden wij dan ook willen zeggen neem contact op met de bond waar je bij aangesloten bent, of met de vechtsport autoriteit zelf. En laten wij vooral denken aan het feit dat de jeugd waar het nu omgaat vooral plezier in zijn of haar sport moet hebben.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws