Veroordeelde MMA verkrachter in hoofd gevecht BTC Event in Toronto Nieuws
Nieuws

Veroordeelde MMA verkrachter in hoofd gevecht BTC Event in Toronto

Veroordeelde MMA verkrachter in hoofd gevecht BTC Event in Toronto

Een MMA-vechter die een prostituee had ontvoerd, verkracht, had hoofdrol in de BTC MMA show.

Op zaterdagavond keerden professionele MMA (gemengde vechtsporten) naar Toronto (Canada) terug, hoewel niet zonder een deel van controverse. Het evenement - een inaugurale BTC Fight Promotions show - werd overschaduwd doordat de licht zwaargewicht Todd 'The Black Hulk' Stoute, een veroordeelde verkrachter, een hoofdrol had.

Veroordeelde MMA verkrachter in hoofd gevecht BTC Event in Toronto

Enkele maanden geleden kondigde BTC Fight Promotions hun voornemen aan om "de beste regionale pro shows van de hoogste kwaliteit te leveren", bevolkt door zelfgemaakt talent die vecht op lokale evenementen. Het inaugurale evenement, dat plaatsvond in het Metro Toronto Convention Center, omvatte een rijke selectie van lokaal talent, waaronder die van Vladimir Kazbekov, Kyle Nelson en Scott Hudson. Het was echter de beslissing om Todd Stoute tegen de veteraan Matthew van Buren van UFC te laten vechten, die vooral aandacht kreeg, gezien de gewelddadige geschiedenis van Stoute.

Misogynistische daad van barbarisme

In 2004 begingen een 22-jarige Stoute samen met een vriend, die door alcohol en cocaïne waren bedwelmd, een "misogynistische daad van barbarisme." Volgens de krantenberichten in Toronto hebben de twee mannen een 17-jarige prostituee opgehaald met de bedoeling om voor haar diensten te betalen en later dat geld te stelen. Zodra de sekswerker zich ervan bewust was dat haar tas ontbrak, werd ze aangevallen door de twee mannen. Stoute, die al seks met haar had gehad, reed de bestelwagen naar Scarborough terwijl zijn vriend haar tijdens de rit verkrachtte. Zij lieten later de mishandelde tiener prostituee in een container achter zonder haar handtas of mobiele telefoon.

DNA-bewijs op het slachtoffer maakte later dat Stoute verbonden werd met de aanval. De doorbraak kwam in de zaak toen de politie het DNA dat onder het slachtoffer's vingernagels was verzameld, kon verbinden met een monster van Stoute na een niet eerder gerelateerde overval een maand eerder. De MMA-vechter pleitte in 2006 schuldig aan de aanval voor lichamelijk letsel, seksuele aanval te veroorzaken, en om te voldoen aan een proeftijdsbevel. Hij werd tot twee jaar veroordeeld, een verkort vonnis voor zijn toegeven van de beschuldigingen.

MMA debuut in 2009

Na zijn in vrijheid stelling, begon Stoute met MMA en maakte zijn professionele debuut in 2009. In de volgende acht jaar componeerde de uit Toronto stammende vechter een 9-3 record met een vier-strijd dat dateert uit 2015. Op papier was hij een van de de meest indrukwekkende licht-zwaargewichten in de Canadese MMA, waardoor de meeste Canadese promotors zijn gruwelijke verleden wilden laten voor wat het was. Hij vocht voor opvallende Canadese promoties zoals Z Promotions and Hard Knocks.

Een promotor in het bijzonder, de Toronto Cage Combat promotor Neil Forester, nam het zelfs op voor Stoute in 2014. Hij richtte zich tegen de pers omdat deze schreven over de betreurenswaardige toestand van zijn MMA-evenement en zijn bereidwilligheid om een veroordeelde misdadiger te promoten.

Terwijl Stoute inderdaad een veranderd man kan zijn die een korte zelfbeheersing cursus in de gevangenis heeft gevolgd, vertoonde hij verder weinig berouw of bezorgdheid in een mini-documentaire in 2013 over zijn leven. De documentaire draagt ​​de synopsis: 'Hoe zou je je leven leven, wetend dat de meerderheid van de mensen al een vooraf bepaalde mening over je heeft? Dat is wat de ongeslagen MMA-vechter Todd Stoute dagelijks moet ondergaan, want de 29-jarige probeert zijn verleden te scheiden van de man die hij vandaag is. '

'Mensen die me niet echt kennen, beoordelen me op een verleden dat ze niet eens echt tot het volledige detail weten,' zei Stoute. 'Er was een tijd toen het mij wat deed. Maar het feit is dat ik besef dat de haat en de boosheid en wrok die ze voor mij hebben, iets is dat zowel ik als zij moeten dragen".

Veroordeelde MMA verkrachter in hoofd gevecht BTC Event in Toronto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws