Home / Nieuws / Veel vechtsporters stoppen na behalen zwarte band!

Veel vechtsporters stoppen na behalen zwarte band!

De 3 meest voorkomende redenen waarom mensen stoppen nadat ze de zwarte band hebben gehaald!

De 3 meest voorkomende redenen waarom mensen stoppen nadat ze de zwarte band hebben gehaald!

Het bereiken van een zwarte band in elke krijgskunst vereist een enorme hoeveelheden tijd, moeite en toewijding. Dus waarom is het zo dat er mensen zijn, en nog eens een heleboel van hen ook die ermee stoppen? En kort nadat ze die begeerde band hebben bereikt? Laten we eens kijken naar de 3 belangrijkste redenen waarom dit gebeurt.

Zij hebben hun doel bereikt

Sommige mensen lopen in een dojo of club met een specifiek doel in gedachten, of het vertrouwen te verhogen, een bepaald fitnessniveau te bereiken, hun beeld verbeteren of de mogelijkheid leren om zich te verdedigen. Zodra ze de zwarte band hebben gehaald, zijn de meeste van deze doelen al bereikt! Het kan gewoon tijd zijn om de focus over te schakelen en iets anders te doen.

Ze willen niet verder leren, en hebben niets anders te doen

Het is alleen natuurlijk dat er veel minder zwarte banden in een bepaalde groep zullen zijn dan beoefenaars van elk ander vaardigheidsniveau. Dit betekent twee dingen: één, dat deze zwarte band dragers kunnen vinden dat ze niet meer van hun club of dojo kunnen leren, omdat alle trainingen en lessen voor minder ervaren studenten zijn; En twee, dat zij kunnen worden gevraagd om te onderwijzen. Het eerste probleem zal snel leiden tot verveling, en het les geven is gewoon niet voor iedereen weg gelegd, dus einde van het verhaal. Dit kan ertoe leiden dat zwarte band dragers zich verwijden van hun vechtkunst, en bijvoorbeeld een andere vechtsport gaan beoefenen.

Ze kunnen een burn out hebben bereikt

Het kost zoveel fitness en training om het als zwarte band te maken. Na maanden van oefening, en je krijgt je begeerde band dan eindelijk, voelt het alsof je met iedereen moet wedijveren om het niveau van fitness die je nodig hebt om het zwarte band niveau te houden, kan gewoon te veel zijn. Hoe het ook zij, het is een feit dat bijna 90% van de zwarte band dragers er mee stopt of een andere vechtsport gaat beoefenen.

Bron: Martialtribes

Bekijk ook

Selfie verraad man die MMA-vechter vermoorde in sportschool

Marcos Antonio Alvarez (37), blijft hechtenis na te zijn beschuldigd van de moord op MMA-vechter ...

Chinese boksreus beland in het ziekenhuis na slopende partij (video)

Zhilei Zhang was niet in staat om te winnen in de grootste fase van zijn ...

‘Ik eet je kinderen op’: Aartsrivaal open voor gevecht met Mike Tyson

Mike Tyson kan het nog wel eens heel druk krijgen de aankomende tijd. Na zijn ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page