Vechtsporters willen meer gewichtsklassen! Men is het afvallen zat! Nieuws
Nieuws

Vechtsporters willen meer gewichtsklassen! Men is het afvallen zat!

Vechtsporters willen meer gewichtsklassen! Men is het afvallen zat!

Een aantal vechtsporters zijn de zogenaamde Weigth Cut's zat, deze drastische manier van afvallen leidt tot onvrede en uitvallen van vechters!

Het uitvallen van Ray Borg tegen Demetrious Johnson op UFC 215 brengt de discussie weer eens op gang. Is het wel zo gezond is dat vechters drastisch afvallen voor een wedstrijd. Als een van de redenen dat Borg uitvalt voor het gevecht wordt Weight cutting aangegeven. Wij kennen allemaal de beelden van goed afgetrainde vechters, die om het gewicht toch nog net te halen, overgaan tot extreme manieren om die laatste onsjes te verliezen.

Vechtsporters willen meer gewichtsklassen! Men is het afvallen zat!

Het is wachten tot de eerste dode valt als gevolg van weight cutting

Om gewicht te verliezen kan men allerlei manieren bedenken om dit voor elkaar te krijgen, trainen in een sweatsuit, sauna's, hete baden en wat al niet meer zij, naast het minder en onverantwoord eten. Uit onderzoeken naar de als weight cut's bekend staande methode blijkt, dat veel vechters dit doen zonder professionele begeleiding. Men rommelt maar wat aan zo blijkt, en men vaak over het hoofd ziet dat men de eigen gezondheid drastisch in gevaar brengt. Op een verkeerde manier extreem veel gewicht verliezen in zeer korte tijd, kan zelfs dodelijke gevolgen hebben.

Meer gewichtklassen slecht voor de kassa

Via Twitter waren er enkele oproepen van bekende vechters te lezen om meer gewichtklassen in het leven te roepen. En waarom ook niet zou men zeggen? Echter als men dit zou doen zouden er minder gevechten plaatsvinden, wat op zich minder geld in het laatje brengt (in dit geval de UFC en andere sportorganisaties). Want vindt maar eens vechters in alle gewichten. Men valt niet voor niet af om mee te kunnen komen. Op Twitter werd er dan ook flink gediscuteerd over dit onderwerp, en ventileerde een ieder zijn mening over dit onderwerp. Is het de moeite wel waard om zoveel af te vallen in korte tijd, vechters wagen hun leven in de ring, en zwakte die ontstaat door gewichtverlies kan alleen maar meer schade toebrengen, en verhoogt het risico op permanent letsel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws