Vechtsporter vergeet je spieren niet te trainen! Nieuws
Nieuws

Vechtsporter vergeet je spieren niet te trainen!

Vechtsporter vergeet je spieren niet te trainen!

Het belang van spiergroep training bij vechtsport

Veel vechtsporters trainen op snelheid en flexibiliteit, echter vergeet men vaak op kracht te trainen, of tussen de lessen door aandacht te geven aan de diverse spiergroepen die je kunnen helpen om nog krachtiger te worden.

Vechtsporter vergeet je spieren niet te trainen!

Niet alleen vecht techniek instructie en sparren

Je herkent het vast wel, de sensei of vechtsport instructeur geeft les, ineens wordt je wakker geschud en moet je tussen door ineens je buikspieren trainen, opdrukken en squaten. Niks mis mee, en goed om je spieren attentie te geven. Wat veel vechtsport instructeurs vergeten hun leerlingen bij te brengen is dat juist door tussendoor de spiergroepen te trainen je het lichaam aanscherpt. Spieren hebben geheugen en herkennen eenzijdig trainen.

Lessen vanuit bodybuilding en fitness

Jarenlange ervaringen met bodybuilding en fitness worden in amerika bijvoorbeeld gebruikt door enkele vechtsport beoefenaars om hun spierkracht te verhogen, en tegelijkertijd niet te verstijven. Vaak maken massieve bodybuilding lichamen zware indruk op mensen, en wordt er vaak gezegd, "daar moet je geen ruzie mee krijgen". Maar is dat ook zo? Er zijn voorbeelden zat waar bodybuilders het afleggen tegen slanke of dun uitziende vechtsporters, ook op kracht. Dit komt doordat de bodybuilders hun spieren zou uitbouwen dat ze krachtig lijken, maar een klap met kracht uitdelen ho maar.

Amerikaanse worstelaars

Wij kennen allemaal de personen zoals Hulk Hogan, groot massief en (show) worstelaars, maar laat je niet bedotten, deze mannen zijn vaak ook nog eens oersterk als het om vechten aangaat. Maar hoe kan niet, zij lijken vaak op bodybuilders qua lichaam bouw zou men denken. Dit is heel eenvoudig te verklaren, door het worstelen te combineren met gerichte fitness en kracht trainingen maakt dat zij massief lijken maar ook nog eens echt wat kunnen qua vechten.

Hoe train je of combineer je het beste kracht in combinatie met vechtsport?

Simpele oefeningen zoals bijvoorbeeld opdrukken tussen de vecht instructies door helpen mee aan de opbouw van zowel de rug als borstspieren, maar ook arm kracht. Breidt dit eens uit door je sparring partner op de rug te laten zitten terwijl je opdrukt. Of squaten gecombineerd met opdrukken in een soort van interval; Begin met 5 keer sqauten en 5 keer opdrukken, doe dit staps bewijs naar 10, 15 en 20 keer of meer. Bouw dit ook weer terug dus van 20 naar 15, 10, 3en 5. Probeer het maar eens dit heeft effect.

Pumping iron

Natuurlijk kun je ook naast vechtsporten naar een fitness gym gaan, let er wel op dat als je met gewichten aan het trainen gaat je de oefeningen zowel op kracht als snelheid doet. Lange sets snelle sets, geen korte en met niet al teveel gewicht maar bouw dit gerust langzaam op.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws