Vechtsport autoriteiten begin politiestaat? Nieuws
Nieuws

Vechtsport autoriteiten begin politiestaat?

Vechtsport autoriteiten begin politiestaat?

Vechtsport autoriteiten, het einde van de vechtsport zoals wij het kennen?

Na de oprichting van de Vechtsport Autoriteiten is komt uit alle hoeken stille reactie, waarom stil? Omdat klaarblijkelijk niet iedereen publiekelijk durft te reageren op wat komen gaat. Sterker nog de komst van de vechtsport autoriteit werd met veel bombarie aangekondigd, en toen werd het in stilte gehuld, waarom? Toch besloten een aantal mensen uit de vechtsport wereld zich te laten horen. Hierbij hun visie;

Bij nadere beschouwing van de leden van zowel bestuur, advies als de andere personen blijkt dat zo goed als iedereen iets met justitie te maken heeft. Is het niet beroepsmatig dan wel via een achterdeur. Vechtsport word gezien als criminele activiteit en de sporter als potentieel gevaarlijk.

Is dit een keihard vooroordeel or een waarheid als een koe? De ervaring van menig vechtsporter laat zien dat het een waarheid is. Komt een vechtsporter in aanraking met een autoriteit dan word deze direct omgeven met politie, security of gevaarlijk uitziende types in overheidsdienst. Voor sommige een bedreigende en traumatiserende ervaring.

Vechtsport autoriteiten begin politiestaat?

Zwijg als vechtsporter of leg je hoofd op het hakblok

Ben je vechtsporter en heb je een baan, hou je mond want binnen de kortste keren sta je bekend als gevaarlijk of agressief al heb je nog nooit iets gedaan. Vechtsport werkt stigmatiserend en criminaliserend. Maar nu word alles naar de “next level” getild.

Er moet een autoriteit komen (ken je een andere sport waar ze het zo durven noemen?) die de zeggenschap heeft over alle vechtsporten. Zie jij het al gebeuren dat voetbal, handbal en tennis in een bond komen? Ze vechten elkaar binnen de eerste vergadering te tent uit. Ja letterlijk.

Money talks, bullshit walks, met andere woorden hier komt de belasting

Maar ja, waar gaat het nu allemaal om? Geld, geld en “beheersbaarheid”. Allereerst het geld. Door de organisatie van wedstrijden en het vele publiek dat erop afkomt lijken de organisatoren veel geld te maken. Een ernstige zaak. Dit kan natuurlijk nooit een eerlijke zaak zijn. Popconcerten die een veelvoud van dit geld maken zijn allemaal normaal en volstrekt legaal. Vraag; welke popsterren zijn er de laatste jaren veroordeeld voor belasting fraude en welke topvechters? Het antwoord laat duidelijk zien dat er een ongelijke aanpak is. Hoeveel organisatoren van evenementen uit de vechtsport zijn door de belastingen of andere autoriteiten gepakt en hoeveel van pop concerten en andere officiële evenementen?

Een ander onderwerp zijn de kosten. Iedere organisator van vechtsport evenementen moet zelf zorgen voor de beveiliging maar bij voetbal zorgt de staat voor de veiligheid. Wel eens van vechtsport hooligans gehoord? Ik nog niet. Hele binnensteden slopen die lui. Door wie worden de kosten betaald? Ja hoor die burger, wij!

Komen er criminelen in de vechtsport voor?

Zeker weten. Worden autoriteiten geïnformeerd door de reguliere sporters? Gegarandeerd. Nemen deze dan actie? Nee hoor je word uitgelachen en weggezet als idioot. Nee ze vertrouwen op hun eigen inlichtingen bronnen, de verraders in ons midden. Mensen die bij de overheid zelf werken, mensen tegen elkaar opzetten, plannen uitbroeden om mensen in de val te laten lopen en de vechtsport blijven criminaliseren? Waarom? Geweld is uitsluitend bestemd om door de overheid gebruikt te worden. Mensen behoren zichzelf niet te beschermen dat doet de overheid.

Waarom de overheid zo tegen vechtsport is?

Het maakt mensen mondig, ze kunnen zich verdedigen, vormen een gevaar bij het toepassen van geweld bij het onderdrukken van en demonstratie, zij leggen de zwakten bloot van overheidspersoneel (o.a. politie) die niet competent zijn om onze staat veilig te houden maar bovenal is het angst. Angst van minkukels die bij de overheid werken, luitjes die staan te bibberen bij een klap en in hun broek piesen in een gevaarlijke situatie. Zij zien de overheid als grote beschermer want die zal hen nooit zo maar lastig vallen. Tja totdat ze eindelijk zelfs zo’n agressieve politie agent tegenkomen die een slechte dag heeft gehad en te veel koffie op had.

Populaire vechtsporters als ambassadeurs en ongetrainde overheidsambtenaren

Er zijn inmiddels honderden films in omloop over de misdragingen van vooral ongetrainde overheidsambtenaren, beveiligers en ander personeel die geen beheersing van vechtsporten hebben en daardoor onbeheerst geweld gebruiken met vaak heel vervelende gevolgen. De vechtsportautoriteiten hebben een aantal populaire jongens voor hun karretje gespannen. Ook hier valt weer op dat vooral de traditionele vechtsporter keihard word afgerekend. Ze worden niet vertegenwoordigd in de groep van “celebraties”. Ja wel die oude “knokkers” , de ringkampioenen en filmsterren. Beste mensen maar wat mogen ze zelf inbrengen? Niets!

De geheime agenda van de vechtsport autoriteiten

Het doel van de vechtsport autoriteiten is niet het goed structureren van organisaties, het democratisch proces sturen door overleg, organiseren van evenementen te promotie van de sporten, het opleiden van goede leraren door het aanbieden van professionele curriculum of zelfs maar een goed medisch en juridisch vangnet te maken voor deelnemers. Niets van dit alles. Het is een verraad instrument om vechtsporters te controleren, bespioneren, limiteren en anti-socialiseren. Juist de organisatie die de vechtsport moet gaan promoten heeft een geheime agenda om het tegendeel te doen. Volg jij het nog?

Verklaring artikel: Bovenstaand artikel werd ons anoniem toegezonden, Vechtsport-Online.nl neemt dan ook geen verantwoording voor het gestelde. In het kader van de vrije nieuws vergaring vonden wij het echter interessant genoeg om te delen met onze bezoekers. Wil je zelf je menig delen (desnoods anoniem), dat kan mail onze redactie, ieders mening telt!.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws