Vechtsport Autoriteit stelt regels vast kinderen tot 10 jaar geen wedstrijden in de ring! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Vechtsport Autoriteit stelt regels vast kinderen tot 10 jaar geen wedstrijden in de ring!

Vechtsport Autoriteit stelt regels vast kinderen tot 10 jaar geen wedstrijden in de ring!

Gisteravond werden diverse belanghebbende uit de Nederlandse vechtsport, ingelicht door de Vechtsport Autoriteit over de nieuwe regels bij de jeugd.

Sinds enige tijd is de Vechtsport Autoriteit actief gestart binnen Nederland, na een voorbereiding van enige jaren. De komst van de Vechtsport Autoriteit brengt regelgeving met zich mee die ten goede komt van de sport en haar beoefenaars. Onder andere de jonge beoefenaars van de diverse vechtsporten staan hoog op de agenda. Gisteren woensdag 8 november, werd door de Vechtsport Autoriteit uitleg gedaan o.a. naar de vechtsport bonden, en overige belanghebbende, over de nieuwe gestelde regels voor de jeugd. Tijdens de bijeenkomst waren ook top vechtsporters aanwezig zoals, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky en Marloes Coenen.

Kinderen tot 10 jaar geen wedstrijden in de ring!

Kinderen tot 10 jaar geen wedstrijden meer in de ring!

Een ieder die zich de gevaren beseft die er bij vechtsporten spelen zal het er mee eens zijn dat er een leeftijdsgrens is bepaald voor kinderen en het vechten in de ring. Deze is gesteld op 10 jaar, maar er zijn nog een aantal regels ter bescherming opgenomen. Dat regels nodig zijn is niet zomaar uit de lucht gegrepen, en men wil met de regelgeving voorkomen dat er blijvend letsel ontstaat op jonge leeftijd. Neem als voorbeeld Thailand waar zeer jonge vechters elkaar om de haverklap knockout slaan of trappen, dit kan niet goed zijn en een garantie voor hersenletsel op latere leeftijd.

Tot 18 jaar niet trappen of stoten naar het hoofd

Nog een regel is het verbieden van het trappen of stoten naar het hoofd tot 18 jaar (ongeacht of men hoofdbescherming draagt), dit geldt niet alleen in de ring, maar in feite ook voor in de gym, echter is dit niet 100% te controleren en gaat men er van uit dat de sportschoolhouders dit zullen handhaven. Er wordt dus een beroep gedaan op het gezond verstand van de diverse vechtsport leraren in den lande. Vanaf 18 jaar is het stoten en trappen naar het hoofd wel toegestaan.

De regels worden gefaseerd ingevoerd op een termijn van twee jaar voor 16-18 jarigen.

Per 1 januari 2018 is het verboden voor jeugd tot en met 15 jaar om te stoten en trappen naar het hoofd, is men op 1 januari 2018 al wel 16 jaar of ouder dan is dit wel toegestaan. Per 1 januari 2019 is het verboden voor jeugd tot en met 16 jaar om te stoten en trappen naar het hoofd, is men op 1 januari 2019 al wel 17 jaar of ouder dan is dit wel toegestaan. Vanaf 1 januari 2018 is het voor alle jeugd tot 18 jaar verboden te trappen en stoten naar het hoofd.

Regels om verbod te voorkomen

De regels zijn niet alleen voor gezondheid redenen ingesteld maar ook om een geheel verbod op full contact vechtsporten te voorkomen. In Scandinavië is dit al het geval, wij begrepen dat er algehele instemming was tijdens de bijeenkomst over deze regels. Later vandaag verschijnt er een persbericht vanuit de Vechtsport Autoriteit over de nieuwe regels.

 

Bekijk ook

Dikke middelvinger! UFC’er Woodley zet Jake Paul Tattoo

De tattoo is onderdeel van een weddenschap

Bruut ‘KO’ gemepte bokser geeft teken van leven! ‘Ik kom terug’

Er werd even gevreesd voor het welzijn van de bokser

Zwaar ‘KO!’ NL-Karateka MEPT rivaal bruut naar de mat (video)

Davy Brand maakte korte metten met zijn tegenstander Carlos Escribano

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page