Vechtlegende Fedor snapt dienstweigeraars niet! 'Vechten in Oekraïne, niet zeuren'
Home / Nieuws / Vechtlegende Fedor snapt dienstweigeraars niet! ‘Vechten in Oekraïne, niet zeuren’

Vechtlegende Fedor snapt dienstweigeraars niet! ‘Vechten in Oekraïne, niet zeuren’

Vechtlegende Fedor snapt dienstweigeraars niet! 'Vechten in Oekraïne, niet zeuren'

Fedor Emelianenko heeft zijn verbazing uitgesproken over de onwil van sommige landgenoten om deel te nemen aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het conflict tussen de twee Oost-Europese landen is sinds februari aan de gang en Vladimir Poetin kondigde onlangs een gedeeltelijke mobilisatie aan van 300.000 troepen met militaire ervaring.

Vrijwel direct na de aankondiging kwamen er berichten naar buiten dat een aantal Russen de dienstplicht ontweken, en een idee dat Emelianenko schokte. ,,Voor mij persoonlijk was het een geweldige schok als je het nieuws in ons land leest. Wat er gebeurt in de militaire registratie en rekrutering kantoren en dat mensen de dienstplicht ontvluchten”, vertelde Emelianenko aan Championat.

De 46-jarige schrok van de berichten dat mensen de dienstplicht ontwijken, misschien omdat hij zelf een mede-militair is. De MMA-legende zat tussen 1995 en 97 in het Russische leger. Aanvankelijk als militair brandweerman en daarna als lid van de Tankdivisie.

Meevechten

De Bellator zwaargewicht vechter heeft een warme relatie met de Russische President Poetin die bekend staat als een fan van MMA-vechten en heeft verschillende gevechten van Emelianenko bijgewoond. Als de situatie in zijn thuisland escaleert, kan hij zomaar weer zijn uniform aantrekken, samen met enkele van zijn kameraden.

De 1,80 meter lange ster is mentor van onder meer Bellator licht-zwaargewicht kampioen Vadim Nemkov, en hij legde uit dat hij en zijn team bereid zijn gehoor te geven aan de oproep als die zou komen. ,,We leven voor vandaag, maar we maken ons allemaal klaar”, zei Emelianenko.

Bekijk ook

Chico Kwasi pakt kickbokstitel in Turkije na extra ronde | video

Chico Kwasi pakt kickbokstitel in Turkije na extra ronde | video

Chico Kwasi van de bekende sportschool Mike's Gym

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page