Uniek 8 mans blote vuist bokstoernooi aangekondigd - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Uniek 8 mans blote vuist bokstoernooi aangekondigd

Uniek 8 mans blote vuist bokstoernooi aangekondigd

Vechten met de blote vuist is niet overal legaal, in sommige landen zelfs strikt verboden, echter is er een uniek 8 mans blote vuist zwaargewicht toernooi aangekondigd wat op 2 juni plaats zal vinden en wel in Amerika. Organisatoren van blote vuist boksen (ook wel bekend als Bare Knuckle Boxing) houden vol dat de gevechten vaak legaal zijn, maar het blijft ongereguleerd omdat er op dit moment geen vergunningverlenende instantie of echte bond is. Echter maakt men in Amerika een flinke stap door een licentie af te geven voor het eerste legale blote vuist boks toernooi in het land. Overigens is het het zogenaamde ondergrondse circuit in Engeland deze extreme vorm van boksen zeer populair.

Geen echte regels en bescherming bij het blote vuist boksen

Bij het blote vuist boksen zijn handschoenen verboden en de vechters mogen alleen lichte wraps en padding dragen. Bare-knuckle-evenementen bestaan uit twee rondes van drie minuten, hoewel ze zelden alle rondes halen, er vallen dan ook veel zware knockouts. Degenen die meedoen, kunnen alleen slaan en aanvallen worden vaak gestopt door het supportteam van de vechter dat de handdoek in de ring gooit, of de scheidsrechter erkent dat het een oneerlijke wedstrijd is.

Broeiplaats voor illegaal gokken en hoge geldprijzen

Dat het blote vuist boksen veelal in het illegale circuit plaatsvindt betekent ook gelijk dat het een grote aantrekkingskracht heeft op gokkers. Er worden dan ook hoge geldbedragen ingezet en gewonnen ook door de vechters, het prijzengeld kan zelfs oplopen tot €50.000 per gevecht. Ook is het bare knuckle een cultuur dingetje en wordt het veel gebruikt door de zogenaamde “travellers” (woonwagenbewoners) uit Ierland en Engeland om geschillen uit te vechten. Overigens kent deze vorm van vechtsport een lange history en is terug te vinden in de geschiedenis, zo werd het in 1800 al veel beoefend in het oude Engeland en vaak aangeduid als Gentleman boxing.

Uniek 8 mans blote vuist bokstoernooi met grote namen

Phil Baroni is een Amerikaanse voormalige professionele mixed martial artist, kickboxer en professionele worstelaar die gestrikt is voor dit toernooi. Voordat hij fulltime overstapte naar professioneel worstelen, nam Baroni deel aan de weltergewichtdivisie van de Bellator MMA. Baroni en heeft ook eerder gestreden voor UFC, PRIDE, Strikeforce, Cage Rage, DREAM, EliteXC en ONE FC. Maar ook een Joel Paredes MMA vechter en worstelaar is aangekondigd om deel te nemen, Baroni en Joel Paredes zijn de eerste namen op de kaart die de aankomende tijd aangevuld zal worden volgens de organisatie.

Uniek 8 mans blote vuist bokstoernooi aangekondigd

Bekijk ook

Badr Hari's belofte! 'Overeem overleeft 1e ronde niet'

Badr Hari’s belofte! ‘Overeem overleeft 1e ronde niet’

Nu het gevecht tussen de twee van 8 oktober dichterbij komt.

Belg Habirora slaat 2 tegenstanders knock-out! 'Niet te stoppen'

Belgisch talent slaat 2 tegenstanders knock-out! ‘9 seconden’

Tijdens de MMA Euro in Belgrado scoorde Habirora een geweldige knock-out

Dode man in Brabant is bekende kickbokser Errol Parris

Dode man in Brabant is bekende kickbokser Errol Parris

Vanmorgen werd het lichaam van Errol Paris ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page