UFC-vechtbaas White moet weg! 'Vrouw slaan laagste wat hij kon doen' Nieuws
Nieuws

UFC-vechtbaas White moet weg! 'Vrouw slaan laagste wat hij kon doen'

UFC-vechtbaas White moet weg! 'Vrouw slaan laagste wat hij kon doen'

Dana White's (UFC-vechtbaas incident) die zijn vrouw sloeg wat op video werd vastgelegd, kan duur uitpakken voor de aandeelhouders van Endeavour Group Holdings. White is de president van UFC, de promotor van mixed martial arts die eigendom is van Endeavour.

Een video van White die zijn vrouw sloeg op een oudejaarsfeest in Cabo San Lucas, Mexico, ging maandag viraal. Vanaf dinsdagmiddag waren de aandelen van Endeavour met meer dan 5% gedaald tot $ 21,53, terwijl de S&P 500 minder dan 1% was gedaald.

UFC meest winstgevend

Inmiddels is duidelijk dat deze informatie sterk negatieve gevolgen kan hebben voor White's carrière. Er gaan stemmen op dat hij beter een stap terug kan doen of tijdelijk aftreedt. ''Dana moet weg, hij is een slecht voorbeeld voor de sport", schreven een aantal critici op social media. White zei dat hij en zijn vrouw, Anne, elkaar kennen sinds ze 12 jaar oud waren en 26 jaar getrouwd waren. "Ik schaam me", zei hij tegen TMZ.

UFC is verreweg het meest winstgevende segment van Endeavour in termen van EBITDA-marge (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie). Het draagt ongeveer $ 1 miljard, of 20%, bij aan de totale omzet van het bedrijf.

Endeavour kocht in 2016 een meerderheidsbelang in UFC tegen een waardering van $ 4 miljard en kocht het resterende deel in 2021.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws