UFC-legende Silva over boksverbod! 'Geen angst gehad'
Home / Nieuws / UFC-legende Silva over boksverbod! ‘Geen angst gehad’

UFC-legende Silva over boksverbod! ‘Geen angst gehad’

UFC-legende Silva over boksverbod! 'Geen angst gehad'

Anderson Silva ontsnapt op het nippertje aan een boksverbod en mag zaterdag de ring in tegen YouTube ster Jake Paul. De UFC-legende heeft last minute toestemming gekregen om tegen Paul de ring in te gaan. Silva had ook niet verwacht een verbod te krijgen.

Voormalig UFC middengewicht kampioen Anderson Silva kreeg afgelopen nacht toestemming van de Arizona Boxing Commission om tegen Jake Paul te boksen. De commissie had een spoedvergadering belegd nadat Silva eerder deze week verklaarde in de training twee keer knock-out te zijn geslagen.

Silva kwam snel terug op deze verklaring maar het was de Arizona bokscommissie niet ontgaan. Nadat een speciale vergadering was belegd om te beslissen of hij geschikt was om deel te nemen, is er akkoord gegeven.

Niks aan de hand

Commissaris Ara J. Feinstein, een traumachirurg en eersterangs arts, zei dat hij aanvankelijk “extreem bezorgd” was over Silva’s toelating. Commissaris Scott Fletcher die donderdag de persconferentie Paul vs. Silva had bijgewoond was “erg onder de indruk” van Silva’s “mentale scherpte”. Dat in combinatie met een “ongerepte” MRI die aan de commissie werd voorgelegd, gaf de doorslag om Silva te laten boksen.

“Het klinkt alsof we allemaal op dezelfde plek zitten”, zei Fletcher. Als de commissie zich geen zorgen maakt, hoeven ze helemaal niets te doen”, zei Yancy Jencsok, de juridische vertegenwoordiger van de commissie. Silva zelf zei verheugd te zijn; ,,ik ben blij de ring in te mogen, zie je zaterdag (Jake Paul. Red.). ,,ik had ook niet verwacht een verbod te krijge en heb geen angst gehad”, aldus Silva die klaar is voor de strijd met Paul.

Bekijk ook

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! 'Eerste in zijn soort'

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! ‘Eerste in zijn soort’

In totaal zullen 16 atleten deelnemen aan de reeks

Rauwe vleeseter 'Liver King' ontmaskert door MMA-kampioen

Rauwe vleeseter ‘Liver King’ ontmaskert door vechtkampioen

Liver King veroordeelde het gebruik van

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page