UFC-kampioen Usman onthuld 'Nederlands' geheim achter zijn succes
Home / Nieuws / UFC-kampioen Usman onthuld ‘Nederlands’ geheim achter zijn succes

UFC-kampioen Usman onthuld ‘Nederlands’ geheim achter zijn succes

UFC-kampioen Usman: 'Nederlands kickboksen brengt mij succes'

Kamaru Usman knokte afgelopen nacht tegen Gilbert Burns een titelstrijd uit. Usman de regerend UFC weltergewicht kampioen was het een beladen wedstrijd. Burns is een trainingsmaat en goede vriend. De titel bleef bij Usman en dat is te danken aan het Nederlandse kickboksen.

Voor Usman en Burns was dit het meest beladen gevecht ooit. Het gevecht liet zien dat hoewel vrienden en trainingsmaten. Er in de UFC-kooi volop oorlog werd gevoerd. Na de matpartij kwam het tot een emotioneel moment.

Snikkend en huilend vloog Burns zijn vriend in de armen. Usman troostte Burns en zei hem; ,,Je hebt bewezen de tweede beste ooit te zijn. ” Na de overwinning verscheen Usman voor de UFC camera.

Groot in het kickboksen

,,Ik heb mijn succes te danken aan de Nederlandse stijl van het kickboksen”, zei Usman die voorheen trainde bij de Nederlandse topcoach Henri Hooft. ,,Dit heeft mij hard gemaakt, de vechter en kampioen gemaakt die ik ben.”

Er zijn meer bekende MMA-vechters die hun succes wijten aan de Nederlandse manier van vechten. Waar een klein land groot in kan zijn.

Bekijk ook

Winkelpersoneel en klanten gaan los in massaal MMA-gevecht (video)

A whole fight just happened at bath & body works 🤣🤣🤣🤣🤣 I’m dying pic.twitter.com/ocumzj8G9f— Genevieve ...

Vermoeide UFC-kampioen: ‘Laat die Nederlandse maar vechten’

Amanda Nunes de UFC-kampioen in twee gewichtklassen wil voorlopig rust. Afgelopen zaterdag verdedigde Nunes met succes haar vedergewicht titel tegen Megan Anderson.

Hey Swa: Najib Amhali daagt Jandino uit voor een gevecht in de ring

Najib Amhali lijkt collega komiek Jandino Asporaat uitgedaagd te hebben voor een gevecht. In een ...