'Tumor is terug'! Kickbokser Robbie Hageman gaat gevecht aan
Home / Nieuws / ‘Tumor is terug’! Kickbokser Robbie Hageman gaat gevecht aan

‘Tumor is terug’! Kickbokser Robbie Hageman gaat gevecht aan

'Tumor weer terug'! Kickbokser Robbie Hageman gaat gevecht aan
Robbie Hageman (links)

Robbie Hageman zal op 8 januari voor de laatste keer de ring in gaan tegen William Diender. Drie jaar geleden werd een hersentumor bij het talent geconstateerd, deze werd met een operatie verwijderd. Echter is de tumor weer aangegroeid.

In een interview met ED.nl verteld Hageman die een van de grootste kickboks talenten bij Glory Kickboxing was dat hij zijn laatste wedstrijd zal vechten. Over de terugkeer van de tumor zegt Hageman; ,,Het was wel schrikken natuurlijk”, zegt Hageman. ,,Ik heb en had nergens last van, waardoor ik het ook totaal niet zag aankomen. “

,,Maar tijdens een controle zijn de doktoren er achter gekomen dat de tumor weer is aangegroeid. Na de eerste operatie vertelden ze me dat dat eigenlijk tien tot vijftien jaar zou duren, maar dat is nu dus al na dik twee jaar gebeurd.” Toch laat de kickbokser die veel kracht vindt in zijn geloof zich niet zomaar aan de kant zetten.

Ik wordt beter

Tijdens het uitverkochte Enfusion Gala in Antwerpen van de Antwerp Fight Organisation (AFO), zal Hageman tegen Diender de ring in gaan. Er werd hem verteld dat hij nooit meer zou kickboksen maar dat liet Hageman niet over zijn kant gaan; ,,Wat de dokters niet voor mogelijk gehouden hadden, blijkt toch mogelijk, dankzij God”, zegt Hageman.

Het gevecht in de ring zal niet de enige ook de strijd tegen de hersentumor zal Hageman aangaan. ,,Ik vertrouw op God. Iedereen weet dat ik gelovig ben en daar houd ik aan vast. Ik voel me goed, heb nergens last van. Ik geloof erin dat ik beter word en nog lang leef, hoe dan ook”, aldus Hageman.

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page