Home / Nieuws / VIDEO | Tieners spelen gevaarlijk spel met illegale vechtpartijen!

VIDEO | Tieners spelen gevaarlijk spel met illegale vechtpartijen!

Wij kennen allemaal de video’s die her en der opduiken op het internet van kinderen die gepest worden, dit vervolgens niet pikken en ware vechtsport kunstenaars blijken te zijn. Nu zijn wij zelf niet voorstanders omdat soort uitwassen een podium te geven, echter bereikte onze redactie berichten dat er een nieuwe trend dreigt over te waaien vanuit Amerika. Op diverse scholen dagen leerlingen elkaar daar uit tot een gevecht veelal bijgewoond door een grote massa medeleerlingen. Nodeloos te zeggen dat dit gevaarlijk spel is met alle gevolgen van dien.

Instemming

De gevechten vinden plaats met wederzijdse toestemming, er gaan vaak ook geen ruzies aan vooraf gewoon even laten zien wie de sterkste is, lekker stoer doen dus om je zelf in de picture te zetten. Niet echt verantwoord en levensgevaarlijk, zoals blijkt uit onderstaande video. Hier is duidelijk te zien dat een van de twee knokkers iets van vechtsport training moet hebben gehad.

Video met dank aan Live Leak

Kopie gedrag

Volgens critici vindt er onder tieners veel kopieer gedrag plaats, nu is dat geen geheim want op jeugdige leeftijd spiegelt men zich vaak ook aan zijn of haar favoriete idool. Zo lijken de “School Fighting Kids” niet anders te zijn en hebben vast gekeken naar hun kickboks of MMA helden zoals een Nate Diaz, een van de UFC vechters met een bad boy reputatie. Laten wij hopen dat de Nederlandse jeugd verschoont blijft van dit soort uitwassen, en gewoon hun vecht skills op de sportschool zullen uitvoeren daar waar het hoort en niet op straat.

Bekijk ook

GLORY 60: Harut Grigorian geblesseerd, Vienot vs. Doumbe voor de weltergewicht titel

GLORY 60: Harut Grigorian zegt af, Vienot vs. Doumbe voor de weltergewicht titel

Het nieuws dat Harut Grigorian zijn titel niet zal verdedigen zaterdagavond in Lyon tijdens Glory ...