Thom Harinck: 'pleit voor één nationale kickboks bond, vechtportautoriteit is papieren tijger' Nieuws
Nieuws

Thom Harinck: 'pleit voor één nationale kickboks bond, vechtportautoriteit is papieren tijger'

Thom Harinck: 'pleit voor één nationale kickboks bond, vechtportautoriteit is papieren tijger'
Thom Harinck: 'pleit voor één nationale kickboks bond, vechtportautoriteit is papieren tijger'

Vandaag was er een flinke discussie op radio bij NPO's De Nieuws BV gaande omtrent het vermoedelijke doping gebruik van diverse kickboksers bij GLORY, welke eerder deze week werd geopenbaard door Nieuwsuur. Thom Harinck is er duidelijk over....

In de studio was een van de grondleggers van het Nederlandse kickboksen aanwezig, Thom Harinck. Hij was in het verleden trainer van zowel Badr Hari en Hesdy Gerges die beiden niet door de dopingtests kwamen.

Harinck uitte kritiek op de ISR omdat deze stelde dat Gerges bewijzen wilden overleggen. Hij beweert dat het wellicht in zijn voeding suplementen zou zou zitten, echter moest Gerges hiervoor een hoog bedrag per test betalen.

Gezondheid boven alles

Gerges is een echte gezondheid freak en daarom is Harinck verbaast dat hij gepakt zou zijn op doping. Er werd ook een geluidsfragment naar voren gebracht van het programma spuiten en slikken. In dit programma was ex-wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky in het verleden te gast.

Op de vraag of er in de K-1 doping werd gebruikt antwoord Bonjasky positief en stelt zelfs dat 80 tot 90% van de vechters verboden middelen tot zich nam. De uitspraken van Bonjasky werden destijds al zwaar bekritiseerd.

Gelogen

Absurd en niet waar zegt Harinck, op de beweringen van Bonjasky, "wellicht bij de zwaargewichten omdat ze massa willen maar bij de lichtgewichten uitgesloten."

"Wij zijn nooit door nationale kickboks bond erkent. Er zijn wel losse bonden maar die rommelen maar wat aan. Ze gooien de vechtsport autoriteit erover heen, maar dat is een papieren tijger, zonder kennis en know how, zegt Harinck."

LUISTER HET HELE FRAGMENT DOOR HIER TE KLIKKEN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws