Home / Nieuws / Slecht nieuws over Alistair Overeem!

Slecht nieuws over Alistair Overeem!

Slecht nieuws over Alistair Overeem geen gevecht in Rotterdam dit jaar!

De UFC komt voor de tweede keer naar Nederland maar Alistair Overeem is er op 2 september niet bij in Rotterdam. En dat is toch wel een hele teleurstelling voor de Nederlandse MMA fans, die hun held graag op Nederlandse bodem hadden zien vechten,

 Echter zijn de fans niet de enige die balen ook Alistair zelf is op  zijn zachtst gezegd niet blij. Echter heeft hij een hoger doel, hij hoopt namelijk op 8 juli aanstaande tijdens UFC213 de Braziliaan Fabricio Werdum te verslaan en daarna voor de titel te gaan vechten.

Vorig jaar vermaakte de MMA-vechter,in Ahoy het publiek met een indrukwekkende zege op de Wit-Rus Andrei Arlovski.

Het past niet in de agenda

Alistair zei: “Ik heb ontzettend goede herinneringen aan vorig jaar en mijn zegen tegenover Arlovski, maar vechten in Rotterdam past deze keer niet in mijn agenda. Dan had ik niet de uitdaging moeten aangaan tegen Werdum te gaan vechten. En vervolgens moeten wachten tot september, dat is geen optie ik ben een actieve vechter, en wil zo actief mogelijk zijn”, zo verklaarde hij zijn motivatie tegenover FOX Sports.

Titel is belangrijker dan Rotterdam

In 2016 had Overeem ook al een kans op de kampioens belt. In Cleveland *USA) verloor hij toen echter van nummer één Stipe Miocic door een stevige knock-out. Stipe Miocic, vecht aanstaande zaterdag om zijn titel te verdedigen tegen Junior Dos Santos.

Onzekere toekomst

Overeem weet niet zeker hoe zijn toekomst eruit gaat zien als hij de kampioensgordel dit jaar alsnog weet te bemachtigen.

Ik ga kijken wat er met mijn motivatie gebeurt, als ik de titel weet te pakken. 87 gevechten aan de top heb ik inmiddels achter de rug en ik zou nog wel door willen tot de honderd natuurlijk. Maar nogmaals, als ik kampioen wordt, weet ik niet of mijn motivatie blijft”.

Het is jammer dat wij Alistair niet zullen zien vechten in Rotterdam, echter gunnen wij allen hem de titel dus zeggen wij go for it Alistair en neem hem mee terug naar Holland.

Slecht nieuws over Alistair Overeem geen gevecht in Rotterdam dit jaar!

Bekijk ook

Mike Tyson uitgedaagd door voormalig UFC-kampioen

Bokslegende Mike Tyson maakt zich op voor een sensationele terugkeer naar de ring, 14 jaar ...

STILTE DOORBROKEN: Bellator MMA keert 24 juli terug met event

Op het Bellator MMA-front was het de afgelopen maanden stil, maar dat kan in de ...

GLORY brengt kickbokswedstrijden op regionale zenders

Hoe stil het nog is voor een aankondiging van nieuwe events en plannen bij GLORY ...