Niet slap lullen maar vechten, er op en er over! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Niet slap lullen maar vechten, er op en er over!

Niet slap lullen maar vechten, er op en er over!

woonwagenbewoners vechtenDoor de eeuwen heen worden ruzies, discussies of andere zaken vaak uitgevochten in een handgemeen. Gewoon 1 op 1, niet lullen maar poetsen er op en erover. In de oude tijden zoals de periode van de Romeinse overheersing kwam dit naar voren door bijvoorbeeld de gladiatoren.Deze maakten naast het gebruik van de verschillende wapens ook andere technieken zoals worstelen, schoppen en slaan met de blote vuist.

Normen vervaging

Tegenwoordig grijpt men steeds vaker naar vuurwapens, die bijna op elke hoek van de straat te koop zijn. Dagelijks leest men dan ook in de krant dat er personen slachtoffer zijn geworden van geweld met een wapen. De oorzaak is niet alleen dat men wapens makkelijk voorhanden heeft, maar ook de norm vervaging binnen ons land werkt daar een handje aan mee. Respect is soms alleen nog maar te vinden onder een steen. Zelfs voor gezagsdragers zoals Politie en anderen is het respect ver te zoeken.

De vechtsport van de woonwagenbewoners

Echter zijn er bepaalde groepen die nog wel gewoon met elkaar op de vuist gaan als er een dispuut is, wel of niet terecht maar deze gaan gewoon op de vuist met elkaar. Zo is het wijd en zijt bekend dat bijvoorbeeld de Pikey’s (woonwagen bewoners uit Ierland) hun onderlinge problemen met de blote vuisten oplossen. Sterker nog zij hebben het zogenaamde “bare knuckle fighting” tot een sport verheven en is eigelijk een soort van woonwagenbewoners vechtsport ontstaan. Naast het oplossen van problemen in old school stijl kan het ook geld opleveren. zo worden er regelmatig “illegale” gevechten georganiseerd. Waar men in kan zetten op haar of zijn favoriet. Dat haar kunnen wij eigenlijk wel weglaten want het “Pikey Boxing” is een pure mannenzaak.

Film industrie haakt aan

Wie kent de film “snatch” niet met Brad Pitt in de hoofdrol, een film over deze pikey’s en hun gewoontes. In de film komt het blote vuist knokken regelmatig naar voren. Dat de film natuurlijk niet helemaal de realiteit raakt moge duidelijk zijn. maar vermakelijk is het wel. Wij gingen op onderzoek uit en wilde wel eens het fijne weten over dit soort gevechten. Daar waar de woonwagen gemeenschap erg gesloten is, vonden wij toch iemand bereidt hier iets meer over te vertellen.

Het interview

Wij spreken met Darian, een ontzettend vriendelijk Ierse reus met handen als kolenschoppen. Vertel eens hoe vaak vinden dit soort gevechten nog plaats? Nou daar kan ik u over melden op zeer regelmatige basis. Als kind leren wij al dat je onderling zaken moet oplossen, en vaak gaat dat op een iets hardere manier dan de gewone burger is gewend. Vergeet niet dat wij als woonwagenbewoners al jaren worden gediscrimineerd. Dat maakt je hard en wij hebben dan ook vaak voor ons leven moeten vechten. Onderling lossen wij problemen vaak op met een man tot man gevecht. Er vallen dan een paar klappen (wel met respect naar elkaar), en dan is het opgelost.

Zien jullie het als een vechtsport? Ik zelf persoonlijk niet, echter zijn er inmiddels natuurlijk wel jongens van ons die aardig kunnen mee komen. Niet alleen als wij onderling iets hebben maar ook in de ring. Voorbeelden genoeg, het vechten zit ons in het DNA, wij geven dan ook liever nooit op.

Wanneer stopt het gevecht? Nou dat is heel simpel tot de tegenstander ligt, of aangeeft dat hij er genoeg van heeft. Wij gaan niet tot de dood zeg maar, dat hoeft ook niet een paar raken klappen en het is opgelost.

 

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page