SCHIKKING: Vechtsportbond official moet fors bedrag betalen
Home / Nieuws / SCHIKKING: Vechtsportbond official moet fors bedrag betalen

SCHIKKING: Vechtsportbond official moet fors bedrag betalen

SCHIKKING: Vechtsportbond official moet fors bedrag betalen

Aan een juridische procedure van ruim een jaar, tussen de sectie ringcontactsporten FOG/NOVER en een van haar voormalige officials en huidig WMTA bondslid, is afgelopen week een einde gekomen. 

Door een schikking te treffen waarbij de voormalige official een fors bedrag moet betalen aan de SRC FOG/NOVER is de zaak geschikt. Tevens zijn er verdere voorwaarden in het proces verbaal opgenomen over de periode waarin deze actief was als official van de SRC FOG/NOVER. 

Het laatste werd door de voormalige official betwist en hij betoogde dat hij als WMTA vechtsportbond de registratiegelden (€ 10,- per deelnemer per jaar) niet of slechts ten dele te hebben geïncasseerd. De voormalige official op zijn beurt eiste geld van de SRC FOG/NOVER voor gemaakte onkosten. 

Stap naar de rechter

De procedure was aangespannen door de SRC FOG/NOVER nadat de voormalige official per 22 augustus 2019 uit de SRC FOG/NOVER was getreden en inkomsten niet had afgedragen. 

Na verschillende aanmaningen was een gang naar de rechter onvermijdelijk geworden. De Vechtsportautoriteit (VA) sloot desondanks tot verbijstering van de SRC FOG/NOVER, en de WFCA die op geen enkele wijze meer met de official wilde samenwerken, een convenant af met de WMTA. 

Afspraak met de Vechtsportautoriteit

De SRC FOG/NOVER is bij de Federatie Oosterse Gevechtskunsten aangesloten en heeft aan NOC*NSF een verplichting om € 5,- per lid af te dragen. De SRC FOG/NOVER wilde geen uitspraak doen over het te betalen bedrag, alleen dat deze fors was. 

De voormalige official is benaderd door onze redactie, echter wilde deze niet inhoudelijk ingaan op de zaak en de schikking. Hij beroept zich op een afspraak met de Vechtsportautoriteit, om niets over de zaak naar buiten te brengen.

Bekijk ook

Logan Paul tekent bij UFC-moederbedrijf WME, overstap naar MMA nadert?

Paul flirt al lang met een overstap naar MMA

AFGELAST! UFC annuleert titelgevecht Amanda Nunes

De beste vrouwelijke vechter in de UFC, zal nog wat langer moeten wachten op de volgende verdediging van

⚠️ Waarschuwing voor Conor McGregor: ‘Botten genezen slecht’

Conor McGregor hoopt voor de vierde keer tegen Dustin Poirier te vechten.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page