Home / Nieuws / Schandaal: ‘vechters nog steeds niet betaald voor WBKFF Bare Knuckle evenement’

Schandaal: ‘vechters nog steeds niet betaald voor WBKFF Bare Knuckle evenement’

Het schandaal omtrent de Bare-Knuckle organisatie WBKFF lijkt steeds groter te worden. De organisatie waar de Nederlandse MMA legende Bas Rutten de President van is, ligt danig onder vuur.

“Het debuut event van de WBKFF werd gehouden op 8 november 2018 in Casper, Wyoming. We zijn inmiddels twee maanden verder en het lijkt erop dat de meeste, zo niet alle, vechters nooit betaald zullen worden.”

Zo bericht de website MyMMAnews vandaag op haar site, maar niet alleen de vechters lijken de sigaar te zijn ook andere personen wachten nog steeds op hun geld.

Tegenstrijdige verklaringen

De WBKFF is eigendom van en wordt beheerd door Tomasz Stankiewicsz, die tot nu toe lijkt te zwijgen. Terwijl UFC Hall of Famer Bas Rutten, die de rol van WBKFF President op zich nam, verschillende verklaringen op sociale media heeft gegeven.

Rutten deed zelfs een verklaring uitgaan waarin hij beweerde dat sommige vechters een gedeeltelijke betaling zouden hebben ontvangen. Slechts een paar vechters zijn bereid om dit te bevestigen of een reactie te geven.

Kind van de rekening

MyMMANews beweert onlangs op de hoogte te zijn gebracht dat een hotel een nep-betaling ontving en dat er nu alleen al voor hun diensten, meer dan $ 70.000 aan vergoedingen aan hen verschuldigd is.

Rutten, een bekende, iconische en sympathieke figuur in de wereld van de vechtsport, werd als president van de organisatie ingezet niet lang voordat het evenement plaatsvond. Hij werd zelfs het gezicht van de organisatie.

Onbekend

“Het probleem is dat Rutten nu degene is die de zwarte piet toe gespeeld krijgt, dit omdat hij de rollen en verantwoordelijkheden van de president op zich nam. Of Rutten op de hoogte was van alle ins en outs en dagelijkse activiteiten die vóór de show plaatsvonden, is niet bekend waardoor er twee mogelijkheden overblijven. “

LEES HIER: Het hele artikel over de mistappen bij de WBKKF

“De ene, de UFC Hall of Famer heeft niet grondig gekeken naar waar hij zijn naam aan verbond, of twee, hij wist er van. Niemand weet wie Tomasz Stankiewicz is, maar zij kennen Bas Rutten allemaal,”volgens MyMMANews.

Bekijk ook

SORRY: UFC-ster Rozenstruik verontschuldigt zich bij fans (video)

Jairzinho Rozenstruik is niet tevreden met zijn eigen prestatie afgelopen nacht in Las Vegas tegen ...

‘Ik ben klaar voor je’: Volgende gevecht Mike Tyson gelekt

Mike Tyson heeft de smaak van het boksen weer goed te pakken, na zijn wedstrijd ...

Muaythai dichterbij de Olympische spelen met deelname EU Games

De vechtsport Muaythai gaat een grote stap zetten richting de Olympische spelen. Met deelname aan ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page