Santino Verbeek op weg naar de top! Nieuws
Nieuws

Santino Verbeek op weg naar de top!

Santino Verbeek op weg naar de top!
Santino Verbeek op weg naar de top!

Bij vechtsport online zetten wij graag jonge talenten in het spotlicht. Deze keer interviewde wij Santino Verbeek een opkomend super talent, die onder de vleugels van Ernesto Hoost zijn weg naar de kickboks top aan het maken is. Wij bezochten hem in het pittoreske Hoorn waar wij hem spraken over zijn ambities en meer...

Wat is je geboorte datum?
Ik ben geboren op 24 januari 1995 in Hoorn

Wanneer ben jij begonnen met kickboksen?
Ik ben begonnen met kickboksen om mijn 12e jaar. Daarvoor heb ik nog 6 jaar karate gedaan tot mijn blauwe band in combi met voetbal.

Wat zijn je andere hobby's naast kickboksen?
Naast het kickboksen zijn mijn hobbys ook nog trainingen geven en wedstrijd jongens begeleiden dat vind ik erg leuk om te doen. Verder hou ik ook van leuke dingen doen met familie en vrienden.

Welke klasse vecht je momenteel in?
Ik vecht nu in gewichtsklasse 81-85 kg. Voorheen vocht ik zwaarder, maar nu ik lichter vecht, maak je het je eigen natuurlijk makkelijker.

Ben je wel eens bang in de ring?
Ik ben zeker niet bang in de ring. Ik denk dat het eerder lichte spanning is, ik kan goed met de spanning omgaan en ben altijd relaxed voordat ik de ring in moet. In de ring zelf heb je geen tijd om bang te zijn.

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?
Door goed op mijn voeding te letten en gewoon keihard te trainen. Ik wil niet voor of na de wedstrijd kunnen zeggen "misschien had mijn voorbereiding wel beter gekund".

[caption id="attachment_971" align="aligncenter" width="553"] Foto: Rene Opstals[/caption]

Santino Verbeek op weg naar de top!


Welke sponsors heb je momenteel?
Ik heb veel sponsoren die achter mij staan. Zij zorgen ervoor dat ik elke dag 2 tot 3x per dag kan trainen en mijn volle focus daar op kan houden.
Mijn sponsoren zijn;
Gasseling vastgoed onderhoud
Blokdijk Metaalhandel
Burger Consultancy B.V.
Indica 'By The Stud'
Hoogland Vis
Techno Fashion
STOERbouw
Ekkelenkamp Schilders
Baerts Afbouw
Beyuna
Be4everindependent.nl

Heb je een speciaal dieet?
Ik heb tot nu toe altijd al moeten worstelen met mijn gewicht, ik hou ook gewoon van lekker eten en dat helpt niet altijd haha. Ik heb door de jaren heel veel geleerd over het menselijk lichaam, ook door mijn eigen ervaringen en de mensen om mij heen. Vaak krijg ik advies van mensen over gewicht verliezen, maar waar ik me goed bij voel, daar doe ik wat mee en de rest laat ik achter me.

Wat is je doel/ambitie? Waar zie jij zelf over 5 jaar staan?
Mijn doel is om wereldkampioen te worden. Ik knok tot nu toe elke winst weer binnen en ik hoop binnen 5 jaar dat bereikt te hebben.

Je wordt getraind door niet zomaar iemand (Ernesto Hoost) hoe is dat zo gekomen?
Ernesto is ook afkomstig van Sokudo gym. Ik ben vanaf het begin al serieus geweest met trainen en wilde heel graag snel doorgroeien. Ernesto had toen de tijd ook zijn eigen wedstrijdteam "Team MR. Perfect" waar ik als 15 jarige jongen mee mocht trainen. Ernesto is een aantal jaar later daar mee gestopt, maar is toen wel verder gegaan met mij. Ik train nogsteeds veel met Ernesto en ik hoop nog veel voor elkaar te kunnen betekenen in de toekomst.

Wat heb je van hem geleerd?
Eigenlijk heel veel. We trainen heel vaak en altijd hebben we verschillende periodes met dingen die we trainen. Hij weet je vaak precies aan te sturen met misschien maar een kleine aanpassing, maar dan stoot, stap of trap je beter.

Wanneer vecht jij je volgende wedstrijd?
Mijn volgende wedstrijd staat weer gepland op 13 mei op het gala van Fightleague daar zal ik vechten tegen Badr Ferdaous.

Hoe vaak train je?
Ik train ongeveer 12 keer in de week. Waarvan 3x krachtconditie/mobiliteits trainingen.

Heb je nog tips voor beginnende vechters?
Hard door blijven trainen zolang je der plezier in hebt. Niet te snel willen gaan, want soms is een stap terug nemen ook goed om er daarna 2 vooruit te maken.

Zijn er nog dingen die je graag kwijt wilt?
Blijf me volgen en supporten, hou me in de gaten. Ready to take that belt osu!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws