Sadriddin Saymatov verovert de karate wereld! Nieuws
Nieuws

Sadriddin Saymatov verovert de karate wereld!

Sadriddin Saymatov verovert de karate wereld!

De kampioen van de Mannelijke Kumite 2017 -60kg categorie is Sadriddin Saymatov

Op 20-jarige leeftijd is de jonge karateka uit Oezbekistan uitgegroeid tot de grootste verrassing van het seizoen en de enige concurrent - samen met Japan's Ayumi Uekusa - die dit jaar drie gouden medailles in de Karate 1-Premier League heeft behaald.

Saymatov heeft de laatste tijd een van de meest meteorische stijgingen van Karate ervaren. Voordat de Karate 1-Premier League dit jaar als door een storm werd genomen, had de grootste veelbelovende atleet vanhet hedendaagse Karate deelgenomen aan drie internationale competities: de 2016 Wereldkampioenschappen, de 2016 Karate 1 Premier League in Dubai en het Aziatische Kampioenschap 2015. In geen van deze drie toernooien slaagde de jonge karateka erin om een ​​enkel gevecht te winnen.

Foto: WKF
Foto: WKF

Eerste keer goud voor Saymatov

Toen kwamen de 2016 AKF Cadet, Junior & U21 Championships. Bij de gebeurtenis die in Indonesië werd gehouden, ontving de Oezbekische held zijn eerste goud nadat hij de categorie U21 Male Kumite -60kg domineerde met een flitsende prestatie. De zoektocht naar de top van het podium zou in zijn volgende drie internationale optredens herhaald worden.

In Parijs, in het openingsevenement van het seizoen 2017, kwam Saymatov met een bagage van slechts drie wedstrijden in senior internationale wedstrijden en geen winst. Het was toen een uitstekende verrassing toen de 19-jarige Shotokan karateka tegen alle kansen het tot de finale van een van de belangrijkste Karate wedstrijden van het jaar haalde.

Zijn prestatie op de tatami in de sportzaal Pierre de Coubertin was zo schitterend dat Saymatov overtuigend al zijn zes wedstrijden won en slechts twee yukos in de wedstrijd kreeg. Zijn overwinning in de finale tegen Maleisië's Senthilkumaran Selvarajoo was een van de hoogtepunten van het seizoen sinds de nieuwkomer zijn rivaal versloeg met een beslissende 6-0.

Indrukwekkende triomf tocht

De indrukwekkende triomf van de "baby face" karateka in Parijs kwam niet alleen als een donderslag. Ongeveer een maand later, herhaalde Saymatov de prestatie die goud op de Karate 1-Premier League in Rotterdam opleverde. In de Nederlandse stad verraste de Karate Ster opnieuw met zijn ongelooflijke snelheid en zijn offensieve benadering. In zes wedstrijden ontving Saymatov in totaal 23 punten en kreeg slechts drie yukos.

Sadriddin Saymatov bevestigde zijn spectaculaire vooruitgang tijdens het derde grote evenement van het seizoen. In Dubai claimde de jonge karateka zijn derde goud in de Karate 1-Premier League en behaalde een prestatie die pas dit jaar door de Japanse Ayumi Uekusa werd gecompenseerd. In de Emiraten stad kreeg de 20-jarige 24 punten in zeven wedstrijden en kreeg hij 8 punten. De finale tegen Turkije's Aykut Kaya was een gedenkwaardige van agressief Karate en een festival van ippons die 8-5 eindigde voor de Oezbeekse karateka.

Kroonjuweel van internationale Karate

Een zilveren medaille bij de Aziatische kampioenschappen en de vroege eliminatie in de laatste Karate 1-Premier League in Halle / Leipzig voltooide het seizoen van opkomst naar Karate's glorie voor Saymatov. De 1e Dan Karateka, die al acht keer de nationale kampioenschap heeft gewonnen, kreeg de Grand Winner-prijs als erkenning voor zijn uitstaande jaar.

De toekomst is helder voor de 20-jarige Saymatov die het kroonjuweel van internationale Karate wordt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws