Risico op hersentrauma bij MMA hoger dan andere vechtsporten Nieuws
Nieuws

Risico op hersentrauma bij MMA hoger dan andere vechtsporten

Risico op hersentrauma bij MMA hoger dan andere vechtsporten

Risico op hersentrauma bij MMA hoger dan andere vechtsporten

ALBANY, N.Y. - Ongeveer een derde van de professionele mixmartial arts wedstrijden eindigen in knock-out of technische knock-out, wat een hogere incidentie van hersentrauma dan boksen of andere vechtsporten teweeg kan brengen, volgens een nieuwe studie in het Amerikaanse Journal of Sports Medicine.

Universiteit van Toronto onderzoekers onderzochten records en video's van 844 Ultimate Fighting Championship gevechten van 2006 tot 2012 voor de studie gepubliceerd deze maand. Zij vonden dat 108 wedstrijden of bijna 13 procent eindigde in knockouts. Nog eens 179 wedstrijden, of 21 procent, stopten in technische knockouts, meestal nadat een strijder vijf tot tien keer in de laatste 10 seconden in de kop was geraakt voordat de strijd werd stopgezet.

"We nemen hierbij het uitgangspunt dat wat je op tv ziet, maar één ding is, maar om een ​​soort wetenschappelijke strengheid toe te voegen om het objectief te documenteren," zei Michael Hutchison, mede-auteur en directeur van het hersenschuddingsprogramma bij de Macintosh Sports Geneeskliniek. Met de technische knockouts, of TKO's, hebben ze video's beoordeeld en in de laatste 30 seconden van een wedstrijd 'een toenemend aantal herhalende slagen op het hoofd' geconstateerd, zei hij.

Professionele gemengde vechtsporten bevatten elementen van worstelen, judo, boksen en kickboxing in een afgesloten ring met vechters die kleine, vingerloze handschoenen dragen en geen hoofdbescherming.

Traumatische hersenletsels in de ring

Officials van UFC, het belangrijkste handelsmerk van de sport, die in New York zijn goedkeuring hebben gezocht voor de strijd in New York, hebben geargumenteerd dat gemengde vechtsporten meer dan 20 jaar zijn ontwikkeld met veel veiligheidsvoorschriften om vechters te beschermen, inclusief verplichte schorsingen na hersenschudding. Ze zeggen dat het veiliger is dan boksen, waar vechters de neiging hebben om herhaalde slagen van gepolsterde handschoenen te incasseren, zonder de doodsgevallen of traumatische hersenletsels die zich in de ring bevinden.

Lawrence Epstein, hoofdfunctionaris van UFC, noemde de Toronto-studie 'iets fout' en zei dat een komende studie door onderzoekers die bijna 400 actieve en gepensioneerde vechters hebben ingeschreven, beter inzicht zullen geven.

"Door de samenwerking met de Cleveland Clinic, een van 's werelds toonaangevende medische onderzoeksinstellingen, op het gebied van geavanceerde studies gericht op het voorkomen van langdurige hersenletsels, maar ook het identificeren van degenen die voor hen beschouwd zijn, toont de UFC werkelijke inzet voor de veiligheid van alle professionele Atleten, "zei Epstein.

Hogere blootstelling aan hoofdtrauma

Voorlopige resultaten van de Cleveland-studies vonden atleten met een hogere blootstelling aan hoofdtrauma - gebaseerd op een formule waaronder aantal gevechten, jaren gevochten en gevechten per jaar - waren waarschijnlijk lager op cognitieve tests. Onderzoekers die de gratis, doorlopende evaluaties van de gezondheid van vechters uitvoeren, onderzoekt factoren zoals genetica, levensstijl of blootstelling aan hoofdtrauma en gevoeligheid voor letsel.

De Toronto-onderzoekers, die UFC-wedstrijden onderzochten, vonden de tijd van een knock-out - vaak een punch tegen de kaak - totdat de wedstrijden gemiddeld 3,5 seconden werden gestopt, waarbij de gemiddelde verliezers gemiddeld 2,6 keer op het hoofd werden geraakt. Met TKO's vonden ze dat in de laatste 30 seconden voordat een wedstrijd werd gestopt, de verliezer gemiddeld 18,5 geraakt werd, 92 procent daarvan aan het hoofd.

Hutchison erkende dat in tegenstelling tot de knockouts, die voldoen aan de criteria voor hersenschudding, ze het definitieve letsel van een TKO niet definitief kunnen identificeren. Professionele regels zeggen dat dat gebeurt wanneer een scheidsrechter een gevecht stopt omdat een concurrent zich niet meer kan verdedigen. "We kunnen nauwkeurig suggereren ... dit kan niet goed zijn voor hun gezondheid," zei hij.

Citerende gegevens uit andere onderzoeken, de studie zei dat de gemengde vechtkunsten hoofd trauma tarief ook voetbal en hockey overschrijdt.

Regelgevend

De onderzoekers hebben voorgesteld om regels in te voeren zoals in het boksen waar een vechter een 10 seconden krijgt en na een knockdown wordt beoordeeld. Zij hebben ook meer training voorgesteld om scheidsrechters te helpen om vechters te identificeren die weerloos zijn of het bewustzijn hebben verloren, zodat ze sneller kunnen stoppen.

"Aangezien participatie op amateurniveau van de sport snel groeit, verwachten we dat er hoge traumatische hersenletsels op een hoger niveau van amateurcompetitie worden gezien," schreven de onderzoekers. "Deze punten pleiten sterk voor het verbieden van de sport in de jeugd en voor preventieve strategieën om de last van traumatische hersenletsel te verminderen

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws