Rico Verhoeven vecht op Glory 46 China - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Rico Verhoeven vecht op Glory 46 China

Rico Verhoeven vecht op Glory 46 China

Vecht Rico Verhoeven tegen Antonio “Bigfoot” Silva op Glory 46 in China?

Verhoeven tegen Silva op Glory 46 in China?

Gisteren was er via verschillende bronnen het geluid te horen dat dat Rico Verhoeven zal vechten op Glory 46 in China. Dit zou de eerste keer zijn dat de Glory organisatie de vaste grond raakt op het Chinese vasteland. De beoogde tegenstander van Rico Verhoeven zou Antonio “Bigfoot” Silva zijn een flinke uit de kluiten gewassen tegenstander.

Braziliaanse MMA vechter

Antonio “Bigfoot” Silva is van origine een Braziliaanse MMA vechter die voorheen deelnam aan de zwaargewichtafdeling van de UFC. Hij is een voormalige EliteXC Zwaargewicht Kampioen, een voormalige Cage Rage World Heavyweight Champion en een voormalige Cage Warriors Super Heavyweight Champion. Hij heeft ook meegedaan voor K-1 Hero’s, BodogFIGHT, Strikeforce en World Victory Road. Bekend om één van de vijf mannen te zijn (samen met Tsuyoshi Kohsaka, Fabrício Werdum, Dan Henderson en Matt Mitrione) om Fedor Emelianenko te verslaan in gemengde vechtsporten.

Rico Verhoeven ambassadeur voor Glory

In feite zou het logisch zijn dat Rico Verhoeven zal vechten op Glory 46 in China, hij is onlangs uitgeroepen tot ambassadeur voor Glory en resit de wereld rond om jong talent te scouten zoals in Amerika. Ook maakte hij eerder al bekend dat hij ook richting China zou afreizen enerzijds voor het zoeken van jong talent, anderzijds om de Glory organisatie aldaar te ondersteunen. Daar kan dan best een gevecht bij gepland zijn lijkt ons.

Glory in China

GLORY, nu vijf jaar oud, heeft een investering van Yao Capital, het aandelenbureau van de ex-NBA-ster Ming, vorig jaar ontvangen. Er zijn uitgebreide plannen voor Aziatische evenementen later dit jaar, waaronder het vasteland van China, dat een Moeilijke markt is voor boksen- en gemengde vechtsportorganisaties om voor allerlei redenen in te komen. Echter met een kapitaal injectie van de Chinezen zelf zoals die van Yao Capital heeft men bij Glory een fikse voorsprong opgebouwd tegen over bijvoorbeeld een vaan haar concurrenten in Azië, ONE Cahmpionship.

Bekijk ook

BREAKING! UFC’er Mike Perry tekent bij Bare Knuckle organisatie BKFC

Mike Perry, UFC-veteraan tekent een multi-fight contract bij BKFC

Rico streeft droom na! ‘Geen idee wanneer ik vecht’

Rico Verhoeven heeft een van de zwaarste gevechten uit zijn carrière achter de rug

‘Rico tegen Jamal 4e gevecht gaat er komen!’ (video)

Er kloppen veel vechters aan die een kans willen tegen Rico

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page