Rico: 'Ik bleef slaan maar hij sloeg niet terug' (video)
Home / Nieuws / Rico: ‘Ik bleef slaan maar hij sloeg niet terug’ (video)

Rico: ‘Ik bleef slaan maar hij sloeg niet terug’ (video)

Rico Verhoeven is de beste zwaargewicht kickbokser ter wereld, zaterdag vecht hij voor de derde keer tegen Jamal Ban Saddik. De Glory kampioen geniet nog steeds van de sport en zou niets anders willen. ‘Waarom iets anders doen waar je geen passie voor hebt.’

In de aanloop naar zijn derde gevecht is Verhoeven al talloze keren geïnterviewd, ook de internationale pers lukt boven op Nederlands trots. De status van Verhoeven overschrijdt inmiddels onze landsgrenzen en zijn reputatie als beste kickbokser is wereldwijd bekend.

Toch zijn er landen zoals Amerika waar het kickboksen op een lager pitje staat dan het kickboksen, zoals Amerika. Daar staat mede door de UFC het MMA-vechten op plek één. Verhoeven draaide zijn hand er niet voor om ook het MMA te proberen en met succes. Het bleef bij die ene wedstrijd. In een interview met MMA Circus werd gevraagd of een overstap een optie zou zijn.

Ik mocht door slaan

,,Glory deed mij een geweldig aanbod, waarom zou je iets doen waar de passie minder is. Als je dat niet hebt wordt je nooit de beste”, zegt Verhoeven. ,,Natuurlijk is MMA anders in regels, ik weet nog dat ik dacht in die wedstrijd mijn tegenstander ligt op de grond en ik mag doorslaan.”

,,Ik keek de scheids aan en die deed niks, ik dacht he hij ligt op de grond ik straf hem af maar hij doet niks terug”, aldus een lachende Verhoeven. Overigens zou Verhoeven succesvol zijn geweest in het MMA. Beiden trainer Bert Kop waar Verhoeven zijn worsteltechnieken kwam aanscherpen is daar van overtuigd. ,,Rico is een sterkte jongen, MMA had hij makkelijk kunnen doen”, zei Kops. Helaas voor de fans bleef het bij die ene keer.

Bekijk ook

‘Badr is de beste die ik heb getraind!’ Mike Passenier interview

Mike Passenier, topcoach en maker van kampioenen kan niet duidelijker zijn,

‘Gewurgd!’ Mishandelde judoka zet foto’s online

De dader loopt inmiddels weer buiten

‘Slechterik McGregor!’ UFC-kampioen klaar voor wraakgevecht

Fans verdienen wraak voor dat gevecht

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page