Remy Bonjasky vs Rico Verhoeven of Badr Hari, gaan we het nog meemaken? Nieuws
Nieuws

Remy Bonjasky vs Rico Verhoeven of Badr Hari, gaan we het nog meemaken?

Remy Bonjasky vs Rico Verhoeven of Badr Hari, gaan we het nog meemaken?

Wij waren er zeer nieuwsgierig naar en wilden weten hoe Remy hier zelf over dacht!

Zoals je hebt kunnen lezen waren wij vrijdag 19 januari j.l. aanwezig bij de opening van de vernieuwde sportschool van Remy Bonjasky. De week daarop zijn wij bij Remy langs geweest om hem meer te vragen over zijn functie als rolmodel, zijn visie op de kickbokswereld van nu en of hij nog eens de ring in stapt met Rico Verhoeven of Badr Hari.

Wij leren ze niet alleen maar slaan

Ik zelf krijg vaak ouders te spreken die soms niet weten wat ze aan moeten met hun kinderen, mijn advies: zet ze op kickboksen bij een goede sportschool. Waarom? Omdat iedereen die bij een goede kickboksschool traint weet dat er veel meer bij komt kijken dan alleen trainen. Bij de juiste school krijg je verschillende facetten mee die je ook in het dagelijks leven nodig hebt, bijvoorbeeld discipline en uithoudingsvermogen. Dat is ook precies wat Remy Bonjasky’s doel is.

FOTO: ODC
FOTO: ODC

Remy: “Mijn doel is, hetgeen wat ik al die jaren in mijn rugzakje heb gedaan, meegeven aan de nieuwe generatie.

Ik vind het heel belangrijk dat de jeugd niet alleen maar wordt opgevoed om tegen een bokszak aan te slaan en met elkaar te kunnen sparren. We proberen ze iets meer te leren dan alleen maar het kickboksen.” Remy gaf het voorbeeld van uithoudingsvermogen, dat als de eerste sollicitatie onsuccesvol om dan niet direct op te geven. Of als je geen discipline hebt en een aantal keer te laat komt op je werk, dan ben je die baan ook direct kwijt. Remy: “Daarom vind ik het zo belangrijk dat wij die kinderen op de sportschool al op een bepaalde manier kneden zodat ze het later ook in kunnen zetten voor hun eigen belang. Dat is niet alleen goed voor hun maar ook mij. Ik ben straks ook 80, zijn mijn boodschappen te zwaar en ik vraag een jongen om mij te helpen. Dan kan hij 2 dingen doen, of zeggen doei mafkees of ja natuurlijk Remy ik help je even.”

Dat zijn nou iconen

Het zou zonde zijn als iemand zoals Remy Bonjasky zijn bekendheid en levenservaring voor zichzelf zou houden. Zo hebben Peter Aerts, Ernesto Hoost en Sem Schilt ook veel betekend voor Remy Bonjasky. Remy: “Dat zijn nou iconen, dat zijn de jongens die voor mij (ik zal ze eeuwig dankbaar zijn) de weg hebben vrijgemaakt. Want als zij niet zo goed gepresteerd hadden in Japan dan zou de K1 niet zijn geweest wat het was.”

Precies dat soort iconen missen wij nu. Vele mensen willen vechters zoals Remy Bonjasky afzeiken op het moment dat ze zeggen dat K1 niveau wat anders was dan GLORY nu. Maar als je er goed over nadenkt kun je niets anders dan ze gelijk geven.

Op het moment staat Rico er alleen voor, hij heeft meer nodig.

Rico heeft een groep die hem leuk vindt en een groep die hem niet leuk vindt. Maar als je hem niet leuk vindt, dan heb je op het moment niemand anders om te volgen, niemand die hem kan slopen. Vroeger in de K1 hadden ze een poule van 20 vechters die stuk voor stuk kwamen om te slopen. Elk gevecht was een spektakel. Remy: “Wij hadden bij de K1 allemaal verschillende karakters. Jerome le Banner, Andy Hugh, Peter Aerts, Sem Schilt, iedereen had een bepaalde vechtstijl, een bepaald charisma waar je bij aan kon sluiten en dat heb je niet meer. We missen eigenlijk in het kickboksen echte talenten, echte knokkers. Stel je voor dat Rico er één van is, maar je hebt nog een a,b,c,d, enz. nodig en die heb je niet. Dat is het grootste gemis. Ze hoeven niet eens net zo goed te zijn, maar als ze al een klein beetje konden tippen aan het niveau van Rico, dan waren we er al. Dat zou het weer spannend maken.”

Remy Bonjasky vs Badr Hari

Dit zijn het soort gevechten dat wij nu missen, Remy vs Badr, Remy vs Rico. We weten allemaal dat Remy Bonjasky aan tafel bij Ziggo Sport zei dat Badr Hari én Rico Verhoeven wel mochten komen. Het was geen kwestie wie van de twee het gevecht zou winnen, want als Badr Hari dit gevecht van Rico Verhoeven niet kon winnen… dan zou Remy hem helemaal makkelijk aankunnen. Uiteraard hebben wij Remy gevraagd hoe de stand van zaken is. Nu Badr Hari weer terug is en een contract bij GLORY heeft getekend, is dit gevecht niet onrealistisch. Remy: “In 2016 heb ik geroepen dat ik tegen Rico en Badr zou vechten, in 2017 had ik het nog aangedurfd.

Goed over zijn voorbereiding nagedacht

Maar ik heb nogmaals goed over mijn voorbereiding nagedacht, ook met mijn voorbereiding op Melvin Manhoef in mijn achterhoofd en ik merkte gewoon in mijn voorbereiding dat ik meer pijn had. De hele voorbereiding van 3 maanden heb ik meer niet getraind dan wel getraind door alle pijntjes en blessures. Dan denk ik bij mezelf, ik moet ook realistisch zijn. Het is op dit moment superzwaar om het op te brengen. Rico wordt met de dag sterker, ik word met de dag zwakker. Op mijn 28e won ik ook al mijn kampioenschappen en daar is hij op dit moment. Ik kan nu maximaal 70-80% halen van mijn top ooit. Dat is het maximale van wat ik nu kan behalen, maar voor Rico en Badr heb ik 100% nodig.”

Volgens Remy heeft Badr op 33-jarige leeftijd nog steeds de power en een goeie jab, dat vond hij ook in de match met Rico.

In Remy’s ogen was Badr Hari aan de winnende hand. Zeker in de eerste ronden met zijn linker jab, daar had Rico nog geen antwoord op. Remy: “Dat probeer ik te zeggen tegen mensen: als Rico tegen echt goeie vechters vecht, dan pas haal je het beste van Rico naar boven. Nu zien we een Rico die denkt ik spar een beetje, ik hou mezelf een beetje clean en ik loop gewoon de rondes door. Als hij elke keer tegen types zoals een Badr had gevochten of zoals in mijn tijd tegen Sem, dan was hij nog beter geworden. Want als je tegen iemand hebt gevochten die echt heel goed is en je hebt net gewonnen of net verloren dan ga je naar de sportschool en dan denk je: hey die linker jab die ik steeds kreeg daar moet ik op gaan trainen, daar moet ik aan gaan werken. Rico heeft een Badr nodig zoals Messi een Ronaldo nodig heeft.”

Hopen dat er talenten gaan opstaan

Helaas, we zullen een spannend gevecht tussen Remy en Badr of Rico niet meer meemaken. Wel hopen wij dat er talenten gaan opstaan die komen om te knokken en ons een spektakel geven zoals vanouds. Wie weet dat de nieuwe generatie, die Remy aan het opleiden is, ons dat zal geven in de toekomst.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws