Prof-bokser zwaar mishandeld op straat: 'Hij kan nooit meer boksen'
Home / Nieuws / Prof-bokser zwaar mishandeld op straat: ‘Hij kan nooit meer boksen’

Prof-bokser zwaar mishandeld op straat: ‘Hij kan nooit meer boksen’

Gaku Tagahashi, de Japanse bokser die door topcoach Freddie Roach getraind wordt in Los Angeles, ligt zwaar gewond in het ziekenhuis. Tagahashi werd vorige maand in elkaar geslagen door een woedende chauffeur.

Veel is er niet bekend over het voorval, wel dat Tagahashi zwaar mishandeld werd nadat hij een in een auto-ongeluk vernield raakte. De bestuurder van de andere auto sloeg de bokser in elkaar. Die nu al lange tijd in het ziekenhuis verblijft.

Nooit meer boksen

Roach deed vandaag een oproep op Instagram om Tagahashi te steunen (lees hier meer). Er is een GoFundMe pagina opgestart om de bokser te helpen, die naar verwachting nooit meer de boksring in zal kunnen stappen. De verwondingen zijn dusdanig dat Tagahashi’s carrière voorbij lijkt.

,,Mensen hebben gevraagd waarom Gaku niet tegen zijn aanvaller terug heeft gevochten”, schrijft Roach. ,,We kregen te horen dat Gaku ervoor koos om niet terug te vechten omdat “… hij vindt dat een professionele bokser nooit iemand buiten de ring mag slaan. Als hij iemand pijn doet, kan hij worden geschorst uit de sport.”

Bekijk ook

Mikey Garcia ten onder tegen Underdog Sandor Martin

Sandor Martin deed afgelopen nacht wat veel boksfans niet hadden voorwacht.

In 5 sec ‘KO’! Vechter met TURBO stoot omver gemept (video)

Vagab Vagabov is een naam om niet te vergeten.

UFC-Ster McGregor breekt neus bekende DJ! ‘Levensgevaarlijk’

Het ging goed fout

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page