Instructie Video: Pads gebruiken voor stoten en trappen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Instructie Video: Pads gebruiken voor stoten en trappen

Instructie Video: Pads gebruiken voor stoten en trappen

Pads gebruiken voor stoten en trappen tijdens het trainen

Arnaud van Veerde demonstreert het gebruik van diverse soorten pads voor stoten en trappen. Bekijk de korte instructie video en leer..

Stoot en been pads, helpt vechtsporters met het ontwikkelen van snelheid, nauwkeurigheid en uithoudingsvermogen. Uw partner draagt ​​de pads op zijn handen om een ​​bewegend doel te creëren dat u aanvalt met verschillende combinaties van stoten. Ze kunnen gebruikt worden om zowel hand- als voet bewegingen te ontwikkelen, zodat uw training lijkt op een echt gevecht.

Snelheid oefeningen

U kunt pads gebruiken om te trainen voor snelheid met behulp van verschillende stoten, waaronder het kruis, de jab, de hoek en de uppercut. Raak de zak zo hard en zo snel mogelijk in drie minuten met afwisselende handen voor elke stoot in de een-twee mode. U kunt één soort stoot tegelijk uitoefenen of een combinatie van stoten doen wanneer u deze oefening doet. Laat uw partner de pads omhoog, omlaag en van zijde naar zijde verplaatsen om de oefening meer uitdagend te maken. Focus op het slaan in het midden van de pad met elke slag. Doe vier drie-minuten rondes om de oefening af te ronden.

Sparring

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van pads is dat ze in sparring kunnen worden gebruikt om de variabiliteit van een feitelijke strijd te simuleren. Deze sparring vereist twee personen, één om te verdedigen en ze te dragen, en de andere om te slaan zonder pads te dragen. Begin door een aanval aan te wijzen aan de persoon die slaat en een verdediging aan de persoon die de pads draagt. Oefen de aanval en de verdediging, aangezien de persoon die de pads draagt, rond beweegt en als de persoon aanvalt naar verschillende lichaamsdelen. Bevorder de oefening zodat er geen aangewezen aanval of verdediging is en de persoon die de pads draagt, kan een stoot tegenhouden. Hou dit een lage intensiteit oefening en concentreer je op het richten van de stoten en het voorkomen van tegen stoten.

Boks pads kunnen ook gebruikt worden om schoppen te oefenen door degenen die kickboxing of andere vechtsporten doen. Oefen twee minuten ronden met schoppen met een been voordat u overstapt en omwisselend heen en weer voor de duur van de ronde. Herhaal met kantschoppen. Laat de persoon die de pads vasthoudt ze rond het midden van zijn lichaam en benen in de voor- en zijkanten bewegen, zoals u tussen schoppen wilt afwisselen. Focus op de juiste pad bij het landen van elke trap.


*Begeleidende teksten kunnen van derden afkomstig zijn en zijn ter verduidelijking van het thema op deze pagina!

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page