Oorlog in boksland? Profbond Nederland verbiedt bokswedstrijd Ben Bril Memorial Nieuws
Nieuws

Oorlog in boksland? Profbond Nederland verbiedt bokswedstrijd Ben Bril Memorial

Oorlog in boksland? Profbond Nederland verbiedt bokswedstrijd Ben Bril Memorial

Oorlog in boksland? Profbond Nederland verbiedt bokswedstrijd Ben Bril Memorial

Ongelijke match

De Limburger Gevorg Khatchikian wordt gezien als de eerste uitdager. Hij is het nationaal niveau ver ontstegen, na knappe prestaties in Londen, Las Vegas en andere internationale podia. Toch heeft trainer Patrick Driessen een aanvraag ingediend voor een NK en wil de ongelijke match tegen Poulino, die al anderhalf jaar niet in de ring heeft gestaan, aankondigen.

De schrale Nederlandse prof boks wereld

Opmerkelijk is dat Josemir Poulino al drie jaar Nederlands kampioen is en de bond nooit heeft aangedrongen op een titelverdediging. Bij vele nationale en internationale bonden staat daarvoor maximaal een jaar. Pas toen duidelijk werd dat Poulino vs Kanters om de gordel wilde boksen,kwam de kwestie in een stroomversnelling terecht en ging de bond op zijn strepen staan. Een tussenvoorstel om de winnaar van het prestigeduel na de Ben Bril Memorial te verplichten tegen Khatchikian uit te komen, werd evenmin geaccepteerd. Jammer, de schrale, Nederlandse profbokswereld wordt een topwedstrijd onthouden.

Voor Poulino en Kanters worden nu buitenlandse tegenstanders gezocht door de organisatie van de Ben Bril Memorial.

Bron: Hans de Bruin/BBM

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws