NOT IN MY DOJO: Tegen kindmisbruik in de vechtsport – Vechtsport Info
Home / Nieuws / NOT IN MY DOJO: Tegen kindmisbruik in de vechtsport

NOT IN MY DOJO: Tegen kindmisbruik in de vechtsport

Begin 2019 werd het initiatief Not in my Dojo opgericht door Hans Loeffen en Gerard Gordeau, ter bescherming van kinderen in de vechtsport.

Zowel Loeffen als Gordeau zijn twee bekenden in de internationale vechtsport wereld. Zij vonden het tijd om een initiatief op te rechten om kinderen te beschermen in de vechtsport, Loeffen vanuit de vechtsport bond WFCA en Gordeau als een van pioniers van het full contact karate.

Eerder dit jaar stond Loeffen voor de rechter omdat hij een karateleraar, die ontucht had gepleegd met een minderjarige in het openbaar daar op had aangesproken. Loeffen werd beschuldigd van smaad maar vrijgesproken in de rechtszaak waar hij werd bijgestaan door advocaat Serge Weening.

Veel steun

Tijdens het Impact kickboks en MMA gala afgelopen weekend in Geleen spraken wij kort met Loeffen over Not in My Dojo en het ontstaan (zie video). Inmiddels wordt Not in My Dojo ondersteunt door een groot aantal sportscholen die een poster hebben hangen, het aantal overschrijdt al de 200 en is snel groeiende.

Not in my dojo kan rekenen op veel steun waaronder die van het NOC/NSF en de Vechtsportautoriteit. Kinderen horen veilig te zijn bij het sporten, in elke sport meer informatie over Not in my Dojo vindt je door hier te klikken.

Bekijk ook

MMA-vechter (43) overlijdt na corona vaccinatie?

Bekend vechter en Kickboxing/MMA coach had geen gezondheidsproblemen

BREAKING: Isis Verbeek in Bare Knuckle MMA-gevecht tegen Kahaunaele

Isis Verbeek gaat blote vuist MMA-vechten

7 Weken: Weidman traint weer na gruwelijke beenbreuk

Chris Weidman is teruggekeerd naar de sportschool, zeven weken na zijn gruwelijke beenbreuk.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page