Nieuwe dopingtest helpt UFC vechters met marihuana gebruik Nieuws
Nieuws

Nieuwe dopingtest helpt UFC vechters met marihuana gebruik

Nieuwe dopingtest helpt UFC vechters met marihuana gebruik
Nieuwe dopingtest helpt UFC vechters met marihuana gebruik

Een nieuwe USADA-test methode helpt UFC-vechters voorkomen geschorst te worden voor marihuana gebruik.

Steeds meer vechtsport atleten gebruiken aan marihuana gerelateerde producten zoals CBD olie en supplementen. In Amerika introduceert UFC USADA-programma een nieuwe verzamelmethode via een orale vloeistoftest die MMA-strijders zal helpen met het gebruik van marihuana.

Eerlijke test

“UFC is begonnen met het testen van een nieuwe verzamelmethode (orale vloeistof). Grootste voordeel … het detecteert mogelijk alleen het gebruik van verboden stoffen tijdens de wedstrijden (zoals marihuana / thc) binnen enkele uren na gebruik … niet wat een atleet een week of maanden geleden heeft gebruikt, " zegt UFC Senior VIP van Athlete Health en Performance Jeff Novitzky.

Het nieuws klinkt zeker als muziek in de oren van UFC-vechters die marihuana buiten de competitie gebruiken, maar niet tijdens competitie. Met deze nieuwe USADA-test is de kans dat een vechter positief test voor het gebruik van marihuana weken of zelfs maanden vóór het daadwerkelijke gevecht, veel minder waarschijnlijk dan voordat deze nieuwe testmethode werd ingevoerd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws